Big Boats till Marstrand

90 storbåtar samlas i Marstrand

Västra Kustens meste promotor för segling heter Peter Gustafsson, stolt och superflitig J/111 ägare och dessutom initiatör till diverse evenemang, bland annat Marstrand Big Boat Race. Nu har han siktet inställt på att få inte mindre än 90 båtar att kappsegla mot varandra på Fjorden i maj.

Redan antalet skulle få vilken arrangör som helst att jubla, många kämpar ju för att hålla uppe antalet båtar som kappseglar. Och att därtill få de bästa bra båtarna på Kusten och i Norge samlade samtidigt, är en kick för vilken arrangör och vilken seglare som helst.

Här är några av godingarna som promotor Gustafsson har bjudit in: Under Marstrand Big Boat så samlar jag ju några av Skandinaviens ”hetaste” båtar. I år blir vi nog runt 90 båtar från Sverige, Norge och Danmark. Detta är ju det enda ställe där man hittar välpreparerade båtar med bra segel, kalibrerade instrument och topp-besättningar. Och där man kör 6 st banseglingar som ger besked om hur de presterar.

Arcona380Xp50Bland de nya båtarna i år märks M34 (Bengt Falkenberg), Arcona 380, Brandspot 38, ClubSwan 42, HH42, kanske Xp 50 och ett antal andra nya båtar. På samma bana.

Vi kör lördag-söndag 30-31/5, meddelar Peter.

Sittbrunnenfilmer