Ingas guld

Curres blogg:

Svenskt guld i Melges 32

Rubriken ”Inga Goes Gold” från amerikanska Scuttlebut fick mig att haja till förra veckan, båtnamnet lät bekant och detsamma gjorde namnet Richard Göransson. En koll visade att skipper Göransson med besättning tagit guld i Melges 32 – klassen under guldpokalen i Ft Lauderdale. I hög sjö och moderata vindar sista dagen säkrades förstaplatsen med en trea.

Taktiker var Vasco Vascotto och besättningen bestod av Federico Michetti, Giovanni Cassinari, Cesare Bozzetti, Marco Carpinello, Gosse de Boer och Alastair Gair och det var andra gången de tog guld i denna konkurrenshårda klass.

- Det blev en fantastisk dag och det känns stort, särskilt som vi har hållit på ett tag. Som lag jobbar vi väldigt bra ihop och jag vet att vi har en bra framtid tillsammans, förklarade Richard Göransson i segerintervjun.

Teamet seglar professionellt uppbackade av norrmän (Helly H) men har tagit namnet på båten från 21-åringen från Uddevalla, som gjorde succé på Göteborgskalaset 2007 och sjunger glad och blond på Facebook. Ingas profil sitter på båtens sida.

Imponerande är att i teamet är internationellt med åtta i besättningen från sju länder, varav tre är proffs och fem amatörer. Inga Racing har ett shore team, som sköter båtarna, träning och logistik.

- Varje medlem i teamet både på vattnet och på land har specialistkunskaper, som säkrar vår framgång, förklarar Richard Göransson på teamets sajt.

I Richards team ingår världssseglare som Richard Mason och Hamish Pepper, en coach, en båtkapten, en logistiker och han håller igång två Melges 32.

Förhoppningsvis kommer mer om denna solida satsning i samband med KSSS event på Allt för Sjön 10 mars.

Tills dess kan du gå till http://www.ingafromsweden.com

Curt Gelin

Sittbrunnenfilmer