Bavaria först

32bavariaCurres blogg:

Svenska segel segrade i Karibien

Så här års när seglingslängtan sätter in är det lätt att vilja vara på varma breddgrader och segla i ljumma jämna vindar i shorts och T-shirt på rejlen eller vid ratten.

När meddelande kom från St Maarten/Heineken Regatta om att seglingarna i år lockade rekordmånga deltagare var det lätt att dagdrömma och minnas de tio åren på raken med charterbåtskappsegling i Karibien.

hamelDå var Antigua Week störst, men nu har St Martin tagit över och drog i år 60 charterbåtar. Bland dem fanns två med svenskkoppling - en Sun Odyssey 44i och en Bavaria 50. Den första rattades av Jan Söderberg, mångårig vinnare i Antigua. Nu blev han tvåa totalt. Bavarian rattades av ryssen Aleksi Brunov, som vann sin klass och kom tionde totalt.

Det intressanta är att Bavarian har svenska segel från Hans Hamel i Karlshamn. De levererades till Palma hösten 2014 när jag seglade på Anna-Maria längs spanska kusten. Sedan dess har seglen loggat tusentals sjömil – från Palma över Atlanten och charterveckor i snart tre säsonger. Att de efter så mycket segling vinner en regatta är imponerande och visar att svenska segel fortfarande tål att jämföras när det är dags att skaffa nya.

Sittbrunnenfilmer