Segelbåtar på export.


Nu börjar det röra på sig även med segelbåtsförsäljningen. På grund av ökad efterfrågan, växlar nu Hallberg-Rassy upp delar av produktionen till att vara igång 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, under begränsad tid.

- Exakt hur många båtar vi har i order avslöjar vi inte, men jag kan säga så mycket att det är tydligt mer än för ett år sedan, bättre än på många år, berättar Hallberg Rassys VD Magnus Rassy för Sittbrunnen.  Båtarna har sålts i hela världen, Sverige är bara en viktig nation.

- Jag tror det är flera samverkande faktorer som styr att det går så mycket bättre nu. En är det osäkra politiska läget i Sverige, som gör att svenska valutan tappar i värde, vilket kortsiktigt är bra för oss som producerar i Sverige och exporterar.

- Det andra är att begagnatmarknaden av den typ av båt vi talar om, som är mellan 1-7 år gamla, är i princip dammsugen. Man får i princip välja mellan en tio år gammal båt och en ny. Det gynnar oss. Sedan är det väl så att man kan vänta länge, men inte hur länge som helst med att köpa ny båt. Det finns en form av uppdämt behov.

- Vi är idag 116 personer i koncernen, hälsar Magnus Rassy.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Öregrunds övärld -  Från Arholma till Örskär

Öregrunds övärld - Från Arholma till Örskär

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

Skutrigg

Skutrigg

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line