mässkriget

mässornas krig

I september drabbar båtmässorna samman i Stockholm. Det är branschorganisationen Sweboat som utmanar genom att lägga en flytande mässa i Gustavsberg, samtidigt med Stockholms flytande båtmässa i Wasahamnen, 1- 4 september.

- Våra 400 medlemmar tycker att vi gör Öppna Varv på västkusten så bra, gratis för besökare, billig för utställare, så de har frågat oss: Varför gör ni inte Öppna varv i Stockholm? Säger Mats Eriksson på Sweboat.

- Detta har naturligtvis ställt till en del funderingar, men såvitt vi vet har ingen av våra utställare tanken på att byta till en helt ny obeprövad mässa som dessutom ligger flera mil utanför Stockholm, säger Malin Troberg på Flytande båtmässan. Vårt koncept är och kommer fortsättningsvis att vara att ha bästa centrala läget mitt i Stockholm, både för alla besökare men även för alla utställare som kommer från hela landet.

- Vi har redan 100 båtar anmälda och massor med tillbehör och mindre båtar på land, säger Mats Eriksson med tillförsikt.

- En liknande "konkurrent" försökte sig på samma koncept år 2009 och det resultatet blev ett fiasko, kontrar Malin Troberg. Det man generellt kan fråga sig är varför Sweboat ska ge sig på detta när branschen redan har båtmässor så det räcker. Det gynnar verkligen inte deras egna medlemmar, snarare tvärtom.

På frågan om mässorna måste ligga samtidigt svarar Mats Eriksson att det måste de:

- På sikt kommer det bara en av dem att kunna finnas. Det får bli så; Må bästa båtmässa vinna.

Sittbrunnenfilmer