Dagstripparen vann

Daytripper tog hem mässans nyhetspris

Segelbåten Daytripper blev besökarnas förstaval och den tog därmed hem förstapriset i tävlingen Årets Nyhet 2011 på Allt för sjön, Stockholmsmässan. På andra plats kom boken Genvägar i Stockholms skärgård och på tredje plats ett vattentätt fodral gör att en vanlig iPad kan användas som marin plotter.

Daytripper är en helt ny dagseglare ritad av designteamet Ocke och Ted Mannerfelt. Den förenar idéer från traditionella segelbåtar och snabba motorbåtar med den senaste designtekniken från bilindustrin. Daytripper drivs med segel eller med elektrisk motor för minsta möjliga miljöbelastning. Inga utsläpp, inget buller, inga störande vågor, står det i en produktbeskrivning över Daytripper.

 

Andrapriset gick till boken Genvägar i Stockholms Skärgård som kartlägger och presenterar 85 smitvägar som av de flesta klassats som ofarbara eller mycket knepiga att ta sig igenom. Boken har skrivits av förlaget Hydrographica.
Tredjepriset gick till ett nytt fodral till en iPad som inte bara skyddar mot slag och stötar, utan mot vatten också så att den fungerar som fullgod plotter. Fodralet består av polyamid och finns i färgerna svart och vit. Via en vattentät silikon¬plugg kan anslutning för laddning göras även med iPad i fodralet.

Eftersom det var ungefär de sakerna jag fastnmade för, kommer här en repris på mässreportaget:

Sittbrunnenfilmer