Många på mässa i Gustavsberg

Många på sjön

gustavsberg

Båtmässan Allt på Sjön i Gustavsberg drog inte bara flest båtar av de flytande båtmässorna i helgen. De fick också oväntat många besökare. Att det är rekord är väl kanske inte så upplysande, eftersom det var första gången. Men inte sista. Sweboat har en femårsplan för den här mässan.

Arrangören Sweboat (båtbranschens rikförbund) hade räknat med drygt 10 000 besökare för alla tre dagarna, men kunde på söndagen nöjt konstatera att den siffran överträffades med råge.

Omkring 20 000 personer, varav 3 000 på fredagen, 10 000 på lördagen och 7 000 på söndagen.

– Vi har haft fritt inträde och gratis parkering, och har annonserat med stora skyltar vid vägen. Dessutom är Gustavsbergs hamn bra i sammanhanget, förklarar Sweboats VD Mats Eriksson.

– För kommunens del kostade evenemanget 200 000 kronor, enligt säger Lars Berlin till Nacka Värmdö Posten.

Pengarna gick bland annat till färskvatten, städning och ett informationstält. Men det är en summa som han tror att kommunen kommer att få igen.

– Vi säkra på att få tillbaka positiv publicitet gällande kommunen, Gustavsberg och båtliv. Publiktillströmningen har överträffat alla mina förväntningar och jag har hört många positiva omdömen från besökarna, säger Lars Berlin.

{jcomments off}

Sittbrunnenfilmer