Kappseglings-TV på webben

Kappseglingskanalen på väg till start

Nu blir det mer och mer segling på nätet och i TV. Peter Gustafsson med kappseglingsbloggen Blur startar nu en kappseglingskanal tillsammans med streamingleverantören Solidtango. Så här skriver han om den nya satsningen:
"Om det kommer att heta Blur Live eller Kappseglingskanalen spelar ingen roll. Det viktiga är att ni hittar allt som händer på ett och samma ställe: www.blur.se/live< .
Att segling är en otillgänglig sport för publiken är ingen hemlighet. Med en arena som sträcker sig över stora ytor oavsett om det handlar om banracing eller havskappsegling så är det inte så konstigt. Den snabba teknikutvecklingen med alltifrån smartphones och actioncams till trådlösa bredbandsuppkopplingar öppnas dock nya möjligheter för att ta kappseglingen närmare publiken.
Dom traditionella TV-kanalerna med få undantag verkar dock inte se potentialen i vår fantastiska sport.
Därför tar nu Solidtango “The Social Cloud TV Platform” och Blur saken i egna händer och planerar för en egen TV-kanal med med fokus på kappsegling. Det handlar dock inte om en traditionell kanal där vi producerar en massa inslag. Vår ambition är att skapa en modern TV-kanal där merparten av innehållet består av användargenererat innehåll såväl live som on demand. Kanalen kommer att ha sin bas på Blur, men kommer självfallet kunna bäddas in på andra siter och nå stor spridning via sociala medier.
Som bas i denna TV-satsning har vi som mål att få igång livesändningar från 10 aktiva kappseglingsteam i år. Detta genom fasta installationer som varken tar tid eller engagemang från själva seglingen så snart det är installerat. Tillhör du ett aktivt kappseglingsteam och tycker att detta låter intressant tveka inte att höra av dig, skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med en beskrivning av ditt team och ert program under 2012.
Så, steg ett är att hitta ett antal team som vill sända live från sina race.
Så klart kör vi på J/111:an.
Dessutom kommer det att finnas möjlighet för alla andra att bidra. Antingen live med ny billigare teknik som är på gång, eller genom att ladda upp i efterhand."

Sittbrunnenfilmer