Kappsegling:

Gastar sökes

Gastbank

focklitenDet finns seglare utan båt och det finns båtar som saknar seglare och aldrig mötas de tu.

Jag älskar segling och tar alla tillfällen i akt att komma ut på havet. Att införskaffa egen båt är just nu inte möjligt. Jag tänkte att det inte skulle vara så svårt att gasta på andra båtar men det visade sig att det faktiskt var just svårt. Enstaka eskadrar kan gå bra men det är inte alltid läge att följa med på andra familjers semestersegling med orden "jag ska inte störa". Samtidigt finns det massor av ensamseglare som gärna skulle vilja ha gastar för både trevnaden och det praktiska.

Jag har letat efter gastbankar på nätet och många klubbar har egna. Tänk om man kunde göra en stor gemensam gastbank på Internet som inte var beroende av sociala medier eller klubbtillhörigheter. Förmodligen är det enkelt att konstruera en hemsida där man själv kan registrera sig. Den som har kompetensen och drivkraften till detta kommer jag att stötta.

  • Atlantseglaren behöver erfaren skeppare.
  • Bryggseglaren vill ha sällskap till middagen.
  • En nybliven båtägare söker en erfaren seglare.
  • Ensamseglare söker andra ensamseglare.
  • Tonåringen vill prova att segla med andra än familjen.
  • Kappseglaren behöver snabbt en ersättare inför helgens regatta.
  • En båt skall seglas hem och gastar behövs.

Listan kan göras lång. För drygt ett år sedan startade jag gruppen Gastbanken på Facebook. Den har nu drygt 400 medlemmar och är en av de större seglingsgrupperna. För många är gruppen naturligtvis bara en kul sida men jag hoppas att medlemmarna finner varandra. Det skulle vara roligt att höra andras tankar, idéer och erfarenheter av gastbanker.

Ha en fantastisk seglingssommar och hitta nya vänner att segla med.

Stina Lönn

Sittbrunnenfilmer