Warning: Undefined variable $fullImagePath in /data/d/9/d9f5e442-0da4-4bd5-8585-e272bafe4841/sittbrunnen.se/public_html/plugins/opengraph/content/content.php on line 331
Segling och båtliv. - Lofoten med Bess Safari Too

Lofoten med Bess Safari Too

Midnattssol och svartis

lofoten
Vi har haft det helt fantastiskt. Just nu ligger vi på Sörlandet för att i morgon gå över till Koster. Vi ska hälsa på några kompisar längst både västkusten och ostkusten så hemseglingen blir i maklig takt. Vi ska vara i Stockholm runt den 1 oktober. Skickar några bilder från vår tur som slutade i Lofoten.
Vi kände att vi ville vara kvar i Lofoten ett tag i stället för att kämpa oss upp till Nordkapp. Vi upptäckte också att landskapet norr om Rörvik är det, enligt vår mening, vackraste. Här vidtar de riktigt höga bergen, man kan se Svartisens glaciär (och besöka), man passerar också norra polcirkeln. Midnattssol är något helt speciellt. Vi har också fått se otroligt många örnar, delfiner, valar, sälar och lunnefåglar ...
Skickar med några bilder så att du kan få en känsla av hur vi haft det. Den ena bilden föreställer Reine som är en ganska populär hamn på Lofoten. Tyvärr mycket fallvindar vilket gör att det sällan är helt stilla här ... Den andra bilden är från Hjertöy som ligger ganska nära Sandnessjöen. I bakgrunden kan man beskåda några av de sju systrarna som bergskedjan heter.
Vi kommer definitivt att segla tillbaka till Lofoten, men då starta tidigare för att då också få längre tid med midnattssol. Den försvinner ju från Lofoten i mitten av juli.
Hälsningar
Mary Omming

lofoten2

på Bess Safari Too


Senaste inläggen

Succe', trots allt!
21.03.2023, 16:26 by niklas

Bokpremiär i Göteborg och Nacka
21.03.2023, 12:49 by niklas

Starlink och facebook sjöräddare
16.03.2023, 10:04 by niklas

Eniro blir Skippo
13.03.2023, 18:11 by niklas

Spåra och fjärrstyr
13.03.2023, 14:03 by niklas

Logga in till kommentarer och forum

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line