Och nu blir det testsegling

hr44

Än är testsäsongen inte över. I morgon torsdag, på årets näst mörkaste dag, lägger vi ut för test av nya Hallberg-Rassy 44 i vad som ser ut att bli bra förhållanden – sydväst 10 - 13 m/sek. Visst kunde man önska sig en dag med lättvind för att känna på glidet, men liten kuling på kuststräckan Måseskär – Nordkoster betyder att vi får testa hur båten går i sjö och på halvvind , vi hoppas få veta om de dubbla rodren har grepp när det trycker på.

Med mer segel och mindre deplacement än någonsin på en HR-båt, kommer det att bli intressant att känna på stabiliteten - räcker 5,8 ton bly i kölen – 43 %? Och när 44:an Frers uppskattning av farten på kryss i 25 knops vind – 7,5 knop? Och är hon tyst – inget knirk och knak när båten sätter i sjön?

För att få koll är planen preliminärt att ta den vanliga förträffliga testbanan Ellös – Lysekil - Bonden – Islandsberg - Ellös. Och att på fredag om tiden tillåter använda ytterligare testtimmar runt Hermanö för att stärka intryck, i den gropiga sjön alla som seglat Hermanö Runt i frisk vind känner till,

Vi ska också försöka hinna besöka varvets monteringshall, se myllret av båtar i produktion och kolla hur bottenramen ser ut.

Det blir intervju med Magnus Rassy, film från havet, bilder och prat. Så följ detta allt mer lästa forum, tillika det enda i landet som med distans och initierat, berättar om nya segelbåtar.

Curt Gelin


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Skutrigg

Skutrigg

Förarbevis för vattenskoter

Förarbevis för vattenskoter

El, elektronik och nätverk ombord

El, elektronik och nätverk ombord

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line