Största varvet lämnar Sweboat

magnusrassy

Sedan Sweboat, efter påtryckningar från landets många säljare av mindre motorbåtar, köpte den flytande båtmässan i Marstrand av de egna medlemmarna för enligt uppgift 200 000 kronor, har osäkerhet rått bland segelbåtsvarv och en del importörer. Var ska vi visa våra segelbåtar, har varit frågan.

Ellos

Viss vägledning stod företagen i sammanslutningen Segelbåtar i Sverige för när dessa sade vilja vara lojala med sitt branschförbund och rekommenderade Marstrand. Men nu har landets största varv Halberg-Rassy bestämt sig för att lämna Sweboat och troligen även Segelbåtar i Sverige.

- Vi kan inte vara med i ett branschförbund som motarbetar oss, alltså går vi ut Sweboat på grund av beslutet att lämna Ellös för Marstrand. Vi betalar mest, men har inte mer rösträtt än ett litet företag. Inte heller Segelbåtar i Sverige är till någon större nytta för oss. Ingen av besökarna under hösten kom via hemsidan. De såg att vi hade öppet på varvets hemsida, sade Magnus Rassy när vi testade nya Hallberg-Rassy 44.

Inte heller Najad sympatiserar med Sweboats beslut.

JorgnOttsson

- Marstrand är inget för oss, där blir bara en lokal mässa. Ellös blir internationell, alltså deltar vi där, förklarade Jörgen Ottosson, VD på varvet, när vi möttes nyligen.

I dagsläget är 87 segelbåtar anmälda till Öppet Varv och flera tillbehörsföretag har aviserat att de ställer ut i Ellös. Alltså lutar det åt en internationell segelbåtsmässa och en lokal motorbåtsdominerad mässa i augusti.

Curt Gelin


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Nautisk uppslagsbok

Nautisk uppslagsbok

Från tio år med Vindfält

Från tio år med Vindfält

Öregrunds övärld -  Från Arholma till Örskär

Öregrunds övärld - Från Arholma till Örskär

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line