Årets sista

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Och nu blir det testsegling

hr44

Än är testsäsongen inte över. I morgon torsdag, på årets näst mörkaste dag, lägger vi ut för test av nya Hallberg-Rassy 44 i vad som ser ut att bli bra förhållanden – sydväst 10 - 13 m/sek. Visst kunde man önska sig en dag med lättvind för att känna på glidet, men liten kuling på kuststräckan Måseskär – Nordkoster betyder att vi får testa hur båten går i sjö och på halvvind , vi hoppas få veta om de dubbla rodren har grepp när det trycker på.

Med mer segel och mindre deplacement än någonsin på en HR-båt, kommer det att bli intressant att känna på stabiliteten - räcker 5,8 ton bly i kölen – 43 %? Och när 44:an Frers uppskattning av farten på kryss i 25 knops vind – 7,5 knop? Och är hon tyst – inget knirk och knak när båten sätter i sjön?

För att få koll är planen preliminärt att ta den vanliga förträffliga testbanan Ellös – Lysekil - Bonden – Islandsberg - Ellös. Och att på fredag om tiden tillåter använda ytterligare testtimmar runt Hermanö för att stärka intryck, i den gropiga sjön alla som seglat Hermanö Runt i frisk vind känner till,

Vi ska också försöka hinna besöka varvets monteringshall, se myllret av båtar i produktion och kolla hur bottenramen ser ut.

Det blir intervju med Magnus Rassy, film från havet, bilder och prat. Så följ detta allt mer lästa forum, tillika det enda i landet som med distans och initierat, berättar om nya segelbåtar.

Curt Gelin


Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line