Nästa superprojekt - Club Swan 125

Under uppehållet i Stockholm för Nord Stream Race fick vänner av Swan veta av folk från Nautor att man sålt hela 20 exemplar av 50:an och har ytterligare båtar på gång. Konceptet entyp och avancerad båt, har med andra ord blivit lyckat. Vilket har lett till nästa osannolika steg i varvets historia.

CS 125.jpg

Club Swan 125 blir nästa superprojekt för Nautor. Renderingarna visar båten mot klipporna i Hobart.

 

- Vi har fått order på en 125 fots Club Swan. En kund på båtmässan i Cannes 2016 blev förtjust i 50:ans koncept och storleken på Swan 115 och förklarade att han ville ha en 125-fotare i Club Swan 50 stil. Och nu är projekteringen för Club Swan 125 igång, berättade Kjell Björklund, varvets utvecklingschef nyligen.

-       Vi kan inte ännu avslöja segelplan eller andra detaljer, bara att går designer Juan Kouyoumidjian anser att under däck kommer båten att bli ett underverk ifråga om detaljutförande och utrymmen. Medan vid rodret kommer den som styr att bli absorberad av upplevelsen av att segla den snabbaste enskrovsbåt någon kan föreställa sig. Varje Supermaxi är unik, men igen tänjer gränser som nya Club Swan 125 när det gäller att förena stil med prestanda, menar Juan K.

Men inte nog med Club Swan 125, Kjell Björklund, berättade att ännu fler nya modeller är under utveckling, att varvet har nyanställt och går bra.

- Vi är marknadsledande, vi måste ligga främst och inkludera framtiden, sade Kjell, dock utan att precisera storlekar.  Inte heller ville han säga att en Club Swan 40 skulle vara en av modellerna som planeras. Men med tanke på att Nautor´s styrka är stora båtar, under 50 fot har varvet inte sjösatt sedan Swan 42 2006 och 46:an 2004. Därmed verkar en mindre och avancerad Club Swan inte sannolik.

Curt Gelin

DSC_5520.JPG

Kjell Björklund, utvecklingschef på Nautor, har skäl att vara nöjd - 20 Club Swan levererade och en 125:a på gång

 

 

Sittbrunnenfilmer