Sittbrunnen gratulerar:  Hallberg-Rassy 400 har vunnit Boat of the Year Award 2023 inom Import Boat of the Year och är delad totalsegrare i tidningen Cruising World från USA.

Högsta priset tilldelades Hallberg-Rassy 400, Årets Importbåt, en evolutionär cruiser med makalös mångsidighet ritad av Germán Frers.

 HR400sailing9512LFruchaud

Detta årliga pris erkänner och hedrar de bästa och nyaste segelbåtsmodellerna som introducerats på den nordamerikanska marknaden. Juryn bestående av tidningens redaktörer har granskat alla nominerade båtar i detalj, både seglandes, exteriört, interiört och i varje detalj.

Om Hallberg-Rassy 400, sa Cruising World Boat of the Year-chefen Herb McCormick: "Som cruisingseglare har vi länge varit förälskade i svenska Hallberg-Rassy, ​​och den respekten har återspeglas i tidigare utgåvor av vår Boat of the Year, där varvet har haft många framgångar. Det är ofta inte lätt för ett företag med vinnande resultat att ändra det som redan är en framgångsrik formel. Men denna senaste 40-fotare är en yacht som verkligen har utvecklats, och genom att göra det vinner båten priset som 2023 års importbåt. Dess mångsidiga layout, med en mängd olika alternativ, är ovanlig i en 40-fotare, och det säkrade vinsten. Det här är inte en gammal mans Hallberg-Rassy. Den är mycket bättre. Så är det bara."

Under idealiska förhållanden på Chesapeake Bay på USA:s östkust tävlade flottan av 17 nominerade båtar om högsta utmärkelser i Boat of the Year 2023. Varje bidrag fick en rättvis möjlighet att visa sina styrkor. Årets bidrag kom från nio olika länder: Danmark, Frankrike, Tyskland, Polen, Sydafrika, Slovenien, Sverige, USA och Ukraina.

Tävlingen Boat of the Year 2023 kommer att presenteras i sin helhet i en 20-sidig specialrapport i januarinumret 2023 av amerikanska båttidningen Cruising World.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Nautisk uppslagsbok

Nautisk uppslagsbok

Ett år utan skor

Ett år utan skor

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Kokkonst i kabyssen

Kokkonst i kabyssen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line