Tyst uppgörelse med Rassy

Hallberg Rassy och Bengt Nordé har träffat en förlikning om den HR 37:a som Nordé köpte, och som han och hans besiktningsmän ansåg vara sjöoduglig. Men tingsrätten höll inte med om att bevisningen var klar och Nordé dömdes att betala HR:s rättegångskostnader på 800 000 kronor.

Just när fallet skulle överklagas till Hovrätten, ingick parterna en förlikning, uppger Jonas Ekblad i nätbilagan av På Kryss.

Norska Seilas Seilas skriver att Bengt Nordé och hans fru får en ny båt under våren, vilket Magnus Rassy inte vill kommentera.

- Det förekommer en hel del spekulationer gripna ur luften i det här ärendet, skriver han i ett mail till Sittbrunnen. Jag kan inte bekräfta det du skriver, men jag är glad att jag däremot kan bekräfta att vi har kommit till en överenskommelse som innebär att båtägarna beställer en ny Hallberg-Rassy 37, men att överenskommelsen också ömsesidigt säger att vi inte kommenterar saken närmare, förutom att bägge parter är nöjda och glada över överenskommelsen.

- Jo, det är riktigt att vi kommer att segla en ny HR 37 i sommar, skriver Bengt Nordé i ett annat mail. Mer än så får vi ej berätta enligt ingånget avtal.

Uppgörelsen innebär alltså att parterna har ålagt sig tystnadsplikt. Bengt Nordé förde processen öppet på nätet, i TV4 och försökte också få båttidningar att skriva. Dessa har dock förhållit sig skeptiska. Nu har Nordé dragit in allt material från sina webbsidor.

Sittbrunnen gratulerar Bengt till båten och Hallberg Rassy till ett klokt beslut att lösa konflikten på ett sätt som kan återge förtroendet för varvet hos båtköparna.

Niklas Krantz 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Skutrigg

Skutrigg

Ankarliv

Ankarliv

Allt väl ombord

Allt väl ombord

Från tio år med Vindfält

Från tio år med Vindfält

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line