Kanalen öppnar

Göta kanal öppnar igen


Den 2 maj öppnar Göta kanal för säsongen 2011. Det här året står kulturen i centrum genom satsningen Göta kanal. Där samlas all kultur längs med kanalen, från veteranbilar till rockkonserter. En av nyheterna för säsongen är en guidad kulturpaddling i kanalen, som också är Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk.

– Kulturpaddlingen är en spännande nyhet för i år, liksom guidade kortturer på cykel vid kanalen. Andra nyheter är en Evert Taube-kryssning och ett äventyr för hela familjen med Sveriges första 3D-film på Karlsborgs fästning säger Anna Meyer, marknads- och informationschef på Göta kanalbolag.Göta kanal byggdes som en vattenväg genom Sverige för 200 år sedan, och är i dag ett av Sveriges största upplevelseområden med över tre miljoner besökare per år.

En  kulturnyhet är att den stenbelagda torrdockan i Sjötorp blir ett mini-Dalhalla, med kör- och visfestival i augusti. På hemsidan läggs det upp nya aktiviteter under hela våren. Själva kanalen är ju dessutom ett kulturhistoriskt byggnadsverk kantat av historiska byggnader, museer och offentliga konstverk.

Sittbrunnenfilmer