shecaptainDet kvinnliga båt- och seglingssällskapet She Captain fortsätter att växa och har idag över 7500 medlemmar i sitt nätverk. Verksamhetsplanen 2023 är ambitiös och förutom flertalet eskadrar både i Sverige och utomlands finns en stor satsning på kompetensutveckling.

Nätverket She Captain grundades 2017 med en klar vision om att öka jämställdheten på sjön. Nätverket har vuxit stadigt och har idag strax över 7 500 medlemmar där majoriteten finns i Sverige, men hela 10 nationaliteter finns representerade bland medlemmarna.

”Vi fyller en viktig roll i båtlivet genom att möjliggöra dialog, upplevelser och lärande för kvinnor som vill ta större plats på sjön. I år tar vi verksamheten ytterligare ett steg genom att fokusera extra mycket på kompetensutveckling genom ett nytt verksamhetsområde i föreningen. Vi har sett en tydlig efterfrågan kring både praktiskt och teoretiskt lärande bland våra medlemmar för att kunna ta nästa steg på sjön och det är självklart något vi vill vara med och möjliggöra genom vår verksamhet”, säger Louise Callenberg, ordförande i She Captain.

Verksamhetsåret är redan igång, i mitten av februari genomfördes årets första mekanikerkurs som snabbt blev fulltecknad. Kursen som möjliggör att ta båtmekanikerintyg får en uppföljare i maj månad.

Eskader i spanska Galicien, på västkusten, i Stockholms skärgård och i Kroatien samsas med flertalet seglarkurser; nybörjar- och fortsättningskurser i segling, kappseglingskurser och skepparträning på 50-fotare.

Motorbåtsmanövreringskurser med både teori och praktik både i Stockholm och Göteborg, meet-ups i samband med Gotland Runt och en familje meet-up i Stockholms skärgård finns också med i planen. En milstolpe är föreningens återkommande och otroligt populära Stockholmseskader i början av september som i år firar 5-årsjubileum. Rekordåret 2019 lockade eskadern inte mindre än 130 kvinnor vilket gjorde den till världens största kvinnliga eskader och i år satsar She Captain på att slå sitt egna rekord.

Om She Captain

She Captain är ett kvinnligt seglings- och båtnätverk vars syfte är att stärka kvinnors roll på sjön. Genom eskaderseglingar, utbildningar och nätverksträffar vill She Captain möjliggöra för fler kvinnor att känna sig
tryggare till sjöss. Nätverket startade som en grupp på Facebook 2017 och har idag över 7 500 medlemmar som genom inspiration och kunskapsutbyte arbetar för ett mer jämställd båtliv. Nätverkets drivs som en ideell
förening.

För ytterligare frågor, vänligen kontakta Eva Lundström, kommunikationsansvarig She Captain, 072-180 23 35 eller email Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Varmt välkomna att träffa vår ordförande Louise Callenberg och fler aktiva styrelse- och teammedlemmar på båtmässan Allt för Sjön i Stockholm. Louise står på Marina scenen söndagen den 12 mars 12.30-13.00.
Kontakta Louise direkt eller vår projektledare Cecilia Hedin som är på plats under söndagen.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

🔍 Vättersnipor och råbockar

🔍 Vättersnipor och råbockar

VHF- och SRC-bok

VHF- och SRC-bok

Slusshandboken

Slusshandboken

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line