Öppet varv igen, 26-28 augusti i Ellös

oppetvarv

Traditionsenligt bjuder Hallberg-Rassy in till Öppet Varv även i år. Man bjuder som vanligt också in övriga båttillverkare att visa sina båtar under helgen. För att möta den stora efterfrågan att visa båtar på Öppet Varv hos Hallberg-Rassy, blir det tack vara nya bryggor, ett rekordår med så mycket som 131 båtar upp till 64 fot. Därav är 22 båtar nyheter. Det är båtar från många olika tillverkare i många olika länder.

 

De flesta båtar är segelbåtar, men det finnsäven en hel del motorbåtar. Dessutom finns 86 olika leverantörer av motorer, rigg, segel, navigationsutrustningoch övriga närliggande tillbehör på land. Det går inte att hitta ett så brett utbud av segelbåtar i storleksklassen 31-64 fot på någon annan flytande båtmässa i hela Norden.

Nya flaggskeppet Hallberg-Rassy 64 i sjön

Fredag, lördag och söndag, alla dagar mellan kl 10.00 och 18.00, visas Hallberg-Rassy 310, 342, 372, 37, 40,43 Mk II, 48, 54, 62 och nya flaggskeppet Hallberg-Rassy 64 i hardtopversion i vattnet. Dessutom visas många Hallberg-Rassy-båtar under byggnation i olika stadier. Vid vissa stationer i varvet pågår båtbyggeri även under helgen.

Varvet är  värt ett besök. Alla har möjlighet att gå snitslade banor genom hela varvet fredag kl 15.00-18.00 samt lördag och söndag kl 10.00-18.00. Provseglingar finns det möjlighet till måndagen den 29/8 efter särskild överenskommelse.

Filmvisning på lördag kväll av Rolf Bjelke och Deborah Shapiro

Det är en tradition på Hallberg-Rassy att man arrangerar en trevlig sammankomst på lördag kväll under Öppet-Varv-helgen. I år kommer de kända seglarna Rolf Bjelke och Deborah Shapiro att visa sin film “Time on ice” frånderas segling till Antarktis med övervintring där. De seglade sin 40 fots stålketch “Northen Light” dit. Rolf ären gammal Hallberg-Rassyvän och har seglat mycket och långt även med sin dåvarande båt, en Misil I, byggd avHarry Hallberg.Filmen kommer att visas på engelska för att internationella gäster ska kunna följa med. Eftersom antalet platser tillfilmvisningen är begränsat behövs en anmälan, se www.hallberg-rassy.com för närmare info.

Parkering, liksom att besöka varvet och se båtarna i sjön är kostnadsfritt.


Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line