händer

Portal för bättre båtjournalistikI Ellös på Öppet varv presenterades det nya projektet för båtjournalistik. Nya och gamla böcker, noveller och båttester, till salu utan en massa stora förlag som mellanhänder.

En portal där båtälskare och författare kan mötas direkt, kanske rentav en ny form för båtjournalistik. Häng med!

Läs mer: Portal för bättre båtjournalistik

Kullavik regerar!

vakt

Åren går fort och Kullaviks Hamndag har hunnit bli en kär tradition. På Nationaldagen klockan 12 – 15 firas femårsjubileet med massor av aktiviteter i Kullaviks Hamn, belägen allra längst norrut i Halland:

– Utöver det sedvanliga programmet blir det i år också premiär för vår egen swimruntävling, avslöjar Hamndagsgeneralen Ingemar Nordlund, som har bråda dagar med förberedelserna.

Läs mer: Kullavik regerar!

Arnstad om svenska sjömansvisor

Svenskheten i sjömansvisorna

Henrik Arnstad är inte bara journalist och historiker som har undersökt Sverigedemokraternas fascistiska rötter. Han är också en hängiven seglare på sin Pelikanen. Och nu har han kollat in svenskheten i sjömansvisornas värld. På kvinnodagen 8 mars håller han ett lunchföredrag på Sjöhistoriska 11.30. Det måste vara intressant. Ses.

Läs mer: Arnstad om svenska sjömansvisor

Colbing Classic

Utställning pågår

Läs mer: Colbing Classic

Svettare

Segling som träning

Hej Sittbrunnen!
Här kommer ett litet nyhetstips. Svett och Etikett har under årets säsongen spelat in under både träning och Sandhamn Open där Kalle Zackari Wahlström försökt lära sig segla F18. Han har blivit coachad av Mathias Söderström och han gastade åt Ida Svensson.
Första avsnittet av höstens säsong av Svett och Etikett kommer vara med F18 segling och går nu på onsdag 5/10.

Vore super kul om ni kunde skriva någon blänkare om det!

http://www.svtplay.se/svett-och-etikett

Oscar Wetterling

Visst Oscar. Själv ska jag ut på Atlanten på tisdag, men jag får väl kolla Svtplay när jag kommer hem.

Niklas

Läs mer: Svettare

Och nu blir det seglarvecka!

seglarvecka

Just nu pågår de sista förberedelserna inför årets Seglarvecka. Ett späckat program står för dörren, både seglingsmässigt och aktivitetsmässigt. Två SM går av stapeln, både i Express och i Farr30-klassen. I Expressklassen deltar bland annat storfavoriten och tiofaldiga Express SM-vinnaren Michael Coll från Mariestad. Dessutom blir det Båstad Cup i Starbåt samt C55-regatta.

Kvinnlig jordenruntseglare utmanar i Farr30-regatta
Seglarveckan i Båstad lockar bokstavligen till sig seglare från hela världen. Från Oman kommer ett team som består enbart av tjejer och deras skipper Dee Caffari är minst sagt välmeriterad. Hon har seglat med SCA på Volvo Ocean Race och dessutom seglat jorden runt fem gånger – åt båda hållen!

Massor av rutinerade och välmeriterade seglare är alltså på plats för att göra upp om titlarna, men från arrangören Sailing Båstads håll tror man även att årets evenemang kommer att locka till sig den nyfikna, aktiva familjen. Årets utbud för besökare har nämligen breddats rejält.
– Vi har satsat mycket på att tillgängliggöra seglingssporten till en bredare publik. Vi vill aktivera våra besökare och introducera dem till vattensporter på ett kul sätt. Man ska inte behöva ha några förkunskaper alls men ändå gå härifrån med ett leende på läpparna. I år ges till exempel tillfälle att testa både speedcats, flyboard och att åka RIB-båt, säger Pekko Svensson hos arrangören Sailing Båstad.

Lekfull introduktion till vattensport
Alla dagar mellan 10-17 pågår My Sailing Camp som erbjuder barn och ungdomar att prova på vattensporter av olika slag. C55 segling, SUP, vindsurfing, flyboard, surfski och havskajak står på menyn. Dessutom finns ett lekområde tillgängligt för de yngre med klättervägg, klättertorn, vattenbollar och lekrum.
– Det är ett kul sätt för barn och ungdomar att prova på vattensport. Får de blodad tand erbjuder vi även fortsättningskurser under veckan. Under dessa bokar man antingen en hel- eller halvdag med instruktör, säger Pekko Svensson.

Fortsättningskurserna är en av årets nyheter och dessa erbjuds inom segling, vindsurfing, surfski, havskajak och kitesurfing. Dessa kurser riktar sig inte enbart till barn och ungdomar utan här kan även den som har erfarenhet utveckla sina färdigheter. Några av Sveriges bästa instruktörer är nämligen på plats. Det går bra att anmäla sig till kurserna på plats, men vill man gardera sin plats rekommenderas att anmäla sig redan nu.

The Riviera Race – motionsloppet där hav möter land
En annan nyhet för i år är The Riviera Race. Ett motionslopp för hela familjen som går av stapeln den 6 augusti. Banan sträcker sig genom såväl hav och land och du väljer själv om du vill ta dig genom banan med hjälp av kajak, SUP, vindsurfing eller swimrun. Mixen är en del av utmaningen och olika distanser finns beroende på vilken ambitionsnivå deltagaren har.

Näringslivsdag med Fredrik Reinfeldt och superentreprenören John Hope Bryant
Precis som i fjol arrangerar Gränslösa Möten en näringslivsdag under Seglarveckan. Den 4 augusti talar Fredrik Reinfeldt och Barack Obamas rådgivare John Hope Bryant på temat A Sustainable Tomorrow. Skarpa framtidsanalyser och kreativa diskussioner utlovas och moderator för dagen är Kattis Ahlström. Även Hovet väljer att sända en officiell representant i form av H.K.H. Prinsessan Sofia, som dessutom är grundare av organisationen Project Playground. Organisationen som hjälper utsatta barn och ungdomar i Sverige och Sydafrika har för en tid sedan inlett ett långsiktigt samarbete med Gränslösa Möten.
– Intresset är stort och det kommer att bli fullsatt, vi har endast ett fåtal biljetter kvar, säger Bo Nilsson, grundare av Gränslösa Möten.

Hela veckans program finns på www.seglarveckanbastad.se

 

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.