Segling och båtliv handlar om så mycket mer än att bara kunna navigera till havs, för många är det en hel livsstil. Genom att ha rätt tillbehör säkerställer du att din tid på båten blir både säker och angenäm.

Det är dock inte alltid lätt att veta vilka tillbehör som behövs, så därför går vi igenom det viktigaste som du bör tänka på inför säsongen.

Gör navigationen enkel och säker

Grunden till en säker vistelse till havs är säkra navigationstillbehör. Exempelvis kan en kikare vara din bästa vän när du behöver titta efter avlägsna landmärken eller andra fartyg. En kompass är förstås ett oumbärligt verktyg för att kartlägga din kurs i vattnet. Också tillbehör som en GPS kan göra navigationen avsevärt enklare och mer säker.

Det är inte helt ovanligt att människor tycker att sjökort är onödigt, nu när det finns GPS. Men tänk på att verktyg som GPS behöver el för att fungera. I ett läge där elektricitet inte finns att tillgå kan ett sjökort vara oumbärligt.

Bra utrustning att ha på båtdäck

Det finns många båttillbehör som du kan utrusta din båt med för att göra vistelsen bekväm. Tillbehör som en badbrygga till båten gör det enkelt att njuta av vattnet när du lägger ankare. Det gör även att du själv kan avgöra var du vill stanna för att ta ett dopp, och du slipper vara beroende av att hitta en strand eller brygga längs med vägen.

Det finns även andra tillbehör till båten som är bra att ha, såsom belysning i form av oljelampor eller fotogenlampor. En god idé är att ha tillgång till en ljuskälla som inte är eldriven, om du skulle hamna i en situation där du inte har tillgång till batteridrivna varianter.

Tillbehör för båtvård och underhåll

När du prioriterar att vårda och underhålla din båt kommer den att hålla längre. Att investera i tillbehör för båtvård är alltså något som lönar sig i längden.

En båt behöver till exempel rengöras regelbundet, vilket bör göras med speciellt anpassade rengöringsmedel. Detaljer på båten kan behöva impregnering för att hålla sig vattentäta och ska du skruva i däcket är det viktigt att ha tätning till hands. Glöm heller inte att köpa polering till båten inför våren.

Hitta alla båttillbehör online

Moory.se erbjuder ett stort sortiment av båttillbehör. Behöver du något till båten hittar du det garanterat där. Moory är Sveriges bredaste butik för båttillbehör som gör ditt båtliv enklare. Där finns allt som vi har tipsat om och mycket mer.

Sittbrunnens bokhandel är öppen

Öregrunds övärld -  Från Arholma till Örskär

Öregrunds övärld - Från Arholma till Örskär

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Ett år utan skor

Ett år utan skor

Radarbok med AIS

Radarbok med AIS

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Sittbrunnen på Facebook

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line