Lär dig segla

Seglingskurs

Börja segla nu - the Movie.

Att segla är nödvändigt. Och kan man inte segla så är det väl ingenting annat att göra än att lära sig, så svårt är det ju inte. Se själv!

Hos Birgitta Silfverhielm med seglarskolan VindoVatten är det dessutom himla kul, verkade det som när jag hängde med på nybörjarkursen i segling. Kryss, läns, lova, falla, hissa, väja, dubbelt halvslag runt egen part och man över bord på några dagar i skärgården utanför Dalarö. Och har man inte tid med det just nu kan man alltid titta på filmen.

Kommentera och dela gärnaSeglingskurs

Seglingsyoga

Kroatisk yogaövning

https://youtu.be/HBjFrw4EH-U

Under årets SRW i Kroatien höll Anne-Christine Smith den här övningen på Starigrad på Hvar. Segling är en sport, men också ett sätt att leva, ett sätt att förhålla sig till sig själv. Hon säger att hon under våren ska ordna en riktad yogakurs för seglare. Håll utkik på www.smithutveckling.se 

Aktern inåt

Backa in till kaj

https://youtu.be/pze_tmpCnHE

Det svåraste med att segla i Medelhavet är att lägga till med aktern in. Här visar Yachting Monthly hur man backar in till kajen. Det viktigaste är nog att se till att man har ett rejält avstånd att backa på. Ta fart och dra sen ner motorn, så går det bra att styra. När man måste öka eller minska farten med propellern så är det svårare att hålla kursen.

Kommer man till Kroatien så är det nästan alltid mooringlinor istället för ankare. Då behöver man en person med båtshake i aktern som fiskar upp linan från hamnvakten och springer fram med den i fören.

Sen kan man ju undra hur man ska få till det så där vindstilla och tomt på andra båtar som i filmen.

 

Skutsegling

Skutorna regerar

För över hundra år sen trålade hon makrill i Nordsjön utanför England. Numera seglar Gratitude, med Gratia, Atlantica och en massa entusiastiska ungdomar och veteraner över haven runt hela Skandinavien.

Själv var jag 14 när jag lärde mig seglingens grunder ombord, nu har mina döttrar gjort samma sak. Så det var väldigt roligt att få följa med ut en sväng med Svenska Kryssarklubbens Seglarskola en gång till.

KommentarerSkutsegling

Seglarläger

Anmälan dig nu till Malma Kvarn!

Om du vill vara säker på att få plats på seglarlägret nästa sommar är det dags att gå in och anmäla sig nu.

Svenska Kryssarklubben kommer efter önskemål från många elever nu att kunna erbjuda ett lite längre läger för dig som är mellan 12-14 år, hela 12 dagar! Du som förälder, mormor eller farfar kan också själv pröva hur det är ute på Malma genom att gå tillsammans med ditt barn, på vårat nya familjeläger. Familjelägret pågår fyra dagar under Kristi Himmelfärdshelgen.

Det finns även ett fåtal platser kvar till det populära konfirmationslägret.

Läs mer och anmäl dig eller dina barn.

Sittbrunnenfilmer