VM-silver i Radial

Grattis till Josefin Olsson, som  tog Sverige första medalj vid kappseglings-VM som just nu avgörs i Biscayabukten utanför den nordspanska staden Santander. På torsdagseftermiddagen seglade Josefin till sig ett silver i Laser Radial och visar därmed att hon är ett stort svenskt medaljhopp inför OS i Rio om två år.

Tävlingarna i VM – där det seglas i samtliga OS-klasser - har verkligen satt seglarna på hårda prov. Det har bjudits allt från extremt lätta vindar till extremt hårda och ibland mycket strömt vatten. 25-årige Josefin, från KSSS i Stockholm, har visat att hon behärskar allt. Hon har varit lugn, stark och stabil under hela veckan. Tidigare var hon bäst i hårdvind. Nu spelar det ingen roll. Josefin behärskar alla förhållanden.

– Det är viktigt att göra som man tänker och hålla strategin. Det är lätt att göra det svårt så jag jobbar på att göra det enkla, säger Josefin.

VM-guldet vanns av holländskan Marit Bouwmeester. Trea blev Evi Van Acker från Belgien.

Josefin Olsson slutade på 18:e plats vid OS i London 2012. Tidigare under 2014 blev hon fyra på EM och på VM i Kina 2013 slutade hon på sjätte plats. Josefin har åtta SM-guld.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Gotska Sandön - en besöksguide.

Gotska Sandön - en besöksguide.

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Jag ville inte dö, jag ville leva

Jag ville inte dö, jag ville leva

Radarbok med AIS

Radarbok med AIS

Genvägsboken

Genvägsboken

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line