Warning: Undefined variable $fullImagePath in /data/d/9/d9f5e442-0da4-4bd5-8585-e272bafe4841/sittbrunnen.se/public_html/plugins/opengraph/content/content.php on line 331
Segling och båtliv. - Kinesiskt roderhaveri

Kinesiskt roderhaveri

Strömberg åter i topp

Nu i kväll har Martin Strömberg och Dong Feng tagit ledningen mot Kapstaden igen. De tappade den natten till lördagen när de krockade och förlorade styrförmågan. VO65:an seglade på ett föremål i vattnet som knäckte rodret.

Problemen för Dongfeng Race Team började klockan två i går natt när båten kolliderade med ett oidentifierat föremål i vattnet. Ingen seglare kom till skada med kollisionen orsakade en skada på båtens roder och stora delar av rodret lossnade.

– Vi hade två alternativ, berättar Dongfengs Onboard Reporter Yann Riou. Att installera vårt nödroder eller att ta bort det som fanns kvar av det gamla rodret och sätta dit ett nytt. Vi bestämde oss för att det sista alternativet.

De rullade in A3:an, tog ner den och storen.

– Thomas satte på sig en dykardräkt och hoppade i vattnet. Han tog bort resterna av det gamla rodret och satte dit det nya, berättar Yann.

Då såg de tvåan Abu Dhabi segla om dem. Efter reparationen fick de snabbt upp sina 20 knop igen, men nu på andra plats i racet mot Kapstaden.

– Vi är besvikna, det känns inte så rättvist men det finns inte så mycket vi kan göra, säger Yann Riou.

Dongfeng Race Team har haft ledningen sedan tidigt på torsdagsmorgonen. Vid olyckan rasade de ner till andraplatsen, men de har på lördagskvällen åter lyckats segla upp i topp.


Se också de här artiklarna:

Senaste inläggen

Succe', trots allt!
21.03.2023, 16:26 by niklas

Bokpremiär i Göteborg och Nacka
21.03.2023, 12:49 by niklas

Starlink och facebook sjöräddare
16.03.2023, 10:04 by niklas

Eniro blir Skippo
13.03.2023, 18:11 by niklas

Spåra och fjärrstyr
13.03.2023, 14:03 by niklas

Logga in till kommentarer och forum

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line