ISAF-tvåa

och Jerringpriset till Team Kjellberg...!

Nu kan du fixa ännu en kvinnlig seglarseger. Årets kvinnliga seglare, Team Kjellberg, är nominerade till Jerringpriset. Dessutom just rankade som världstvåa av ISAF. Det är nu en drygt månad kvar tills att 2014 års Jerringpris ska delas ut i samband med Idrottsgalan den 19 januari. Men redan innan jul reduceras antalet kandidater och du kan vara med att påverka det redan idag. Jag har redan röstat, så häng på.

De tretton kandidaterna har nu reducerats till 8 - och Anna är fortfarande med!
- Rösta här via webb (Gratis)
- Rösta via telefon:  099-206 07

VM-guldmedaljörerna i Match racing Team Anna Kjellberg - Anna Kjellberg (numera gift Östling), Anja Lundberg, Karin Almquist och Annika Carlunger, blev i oktober korade till ”Årets kvinnliga seglare” 2014 av Svenska Seglarförbundet.

Under 2013 fick Team Anna Kjellberg en ny konstellation och satsningen mot att inom tre år bli bäst i världen tog fart. Resan gick, med en blandning av framgångsrika jolleseglare och mycket rutinerade matchracingseglare, snabbare än förväntat. Trots en gravid rorsman missades ingen träning. Istället såg teamet detta som en möjlighet att träna med andra team och rorsmän för att utvecklas ännu mer. På plats i irländska Cork under VM, bara fem veckor efter att Anna blivit mamma, började regattan först ringrostigt och tjejerna låg 6:a efter grundomgången. Men de lyckades bryta trenden och för varje misstag som gjordes blev de istället bara starkare. De vände stora underlägen i både kvartsfinalen och semifinalen, tills en övertygande vinst i finalen gjorde VM-guldbragden fulländad.

Läs mer om Jerringpriset och tidigare års vinnare.

Priset, uppkallat efter den svenske radiopionjären Sven Jerring, delas ut till en framgångsrik svensk idrottare för en framgångsrik sportprestation under det gångna året.

Första priset delades ut 1979, vinnare blev alpinskidåkaren Ingemar Stenmark. Skidskytten Magdalena Forsberg är den som fått priset flest gånger, fyra. Sedan år 2000 delas priset ut på Idrottsgalan. Priset är instiftat av sportredaktionen på Sveriges Radio.

Tiden för giltiga prestationer är 15 november–15 november. Efter halva röstningstiden, några dagar före jul, görs en första sammanräkning – och listan reduceras till åtta finalister som finns kvar i striden ända in i galakvällen.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Åland, de 50 bästa hamnarna

Åland, de 50 bästa hamnarna

Radarbok med AIS

Radarbok med AIS

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Förarbevis för vattenskoter

Förarbevis för vattenskoter

Den sista idioten är inte född än

Den sista idioten är inte född än

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line