Warning: Undefined variable $fullImagePath in /data/d/9/d9f5e442-0da4-4bd5-8585-e272bafe4841/sittbrunnen.se/public_html/plugins/opengraph/content/content.php on line 331
Segling och båtliv. - Först mot Abu Dhabi

Först mot Abu Dhabi

Seglar för att vinna

https://youtu.be/0FXiV0s8BeY

Ett tag efter att de passerade udden och öarna vid Hormuz-sundet gick Dongfeng med Martin Strömberg upp i täten, och på de här bilderna kan man se några killar som tänker vinna den här andra omgången av Volvo Ocean Race. Sjutiden i morgon bitti är senaste budet om målgången. Ses då.

Den andra etappen av Volvo Ocean Race har varit otroligt jämn sedan starten i Kapstaden den 19 november. Dongfeng Race Team har funnits med i täten hela vägen och de senaste två veckorna har de kämpat hårt för att hålla jämna steg med den nederländska båten Team Brunel. Båtarna har seglat nära varandra under merparten av den 5200 sjömil långa etappen och ofta har de kunnat se varandra. Båda lagen har oavbrutet försökt hitta det perfekta trimmet på sina båtar och de senaste dagarna har varit särskilt intensiva.

Tätbåtarna har kämpat sig genom Hormuzsundet i lätta vindar och vände under eftermiddagen söderut mot mållinjen i Abu Dhabi. Martin Strömbergs lag har tagit in på ledarna och klockan 14:00 skiljde det endast 1,4 sjömil mellan Team Brunel och Dongfeng Race Team.
– Vi har Brunel nära oss och det känns som att vi seglar riktigt bra. Jag tror att de är mer nervösa än vad vi är och trots att det är ett intensivt läge håller vi oss lugna ombord, säger Martin Strömberg.

Abu Dhabi Ocean Racing är sugna på att blanda sig i striden om segern och de ligger nu 15 sjömil bakom tätduon. Målgången är beräknad till tidigt lördag morgon, 05:00 – 09:00 svensk tid.

Mellan Team Alvimedica och MAPFRE pågår en hård kamp om fjärdeplatsen och de väntas gå i mål tidigt söndag morgon. Svenskbåten Team SCA ligger sexa och kommer troligtvis att gå i mål under söndagskvällen.

Dongfeng Race Team kom tvåa i den första etappen efter Abu Dhabi Ocean Racing och före Team Brunel. Om Strömbergs lag är först över mållinjen i Abu Dhabi kan de ta ledningen i den totala poängtabellen för Volvo Ocean Race 2014-15.

Tävlingen avgörs i nio etapper runt jorden och avslutas i hjärtat av Göteborg i juni 2015.


Se också de här artiklarna:

Senaste inläggen

Succe', trots allt!
21.03.2023, 16:26 by niklas

Bokpremiär i Göteborg och Nacka
21.03.2023, 12:49 by niklas

Starlink och facebook sjöräddare
16.03.2023, 10:04 by niklas

Eniro blir Skippo
13.03.2023, 18:11 by niklas

Spåra och fjärrstyr
13.03.2023, 14:03 by niklas

Logga in till kommentarer och forum

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line