Tjejerna sist till Abu Dhabi

Vid midnatt mellan söndagen och måndagen, svensk tid, seglade Team SCA i mål i Abu Dhabi, efter att ha avverkat de 6 125 nautiska milen från Kapstaden på 25 dagar, 6 timmar och 23 minuter. Den svenska båten, med enbart kvinnlig besättning, blev därmed sexa på etapp två i Volvo Ocean Race. Sju båtar startade från Kapstaden men endast sex gick i mål eftersom danska Team Vestas seglade upp på ett rev norr om Mauritius och tvingades bryta etappen.

Söndagens segling in mot Abu Dhabi var en dag av många känslor ombord på Team SCA. Så här skriver Corinna Halloran i sin blogg:

Söndagens soluppgång genom Hormuzsundet var enormt vacker. Vi visste att dagen skulle avslutas med många kramar och mycket skratt tillsammans med nära och kära, när vi äntligen stod på kajen i Abu Dhabi efter nästan 27 dagar på sjön. Det var en bitterljuv dag med känslor av lättnad, spänning, nyfikenhet, beslutsamhet, förväntan - och besvikelse.

Det är med blandade känslor vi avslutar den andra etappen. Vi är frustrerade. Vi vet att vi kan bättre men det här är ett steg i rätt riktning. För bara sex månader sedan när vi kappseglade runt Kanarieöarna var vi ett helt annat lag. Idag är vi så mycket tryggare på alla plan. Denna extremt tuffa etapp har gjort oss starkare som lag och skickligare som seglare.

Men vi är här för att kappsegla, inte titta på. Vi är här för att ligga i ledningen, inte vara eftersläntrare. Visst, vi banar väg för framtida kvinnliga havskappseglare men vi är också idrottare och att komma sist är alltid tufft. Men vi är fast beslutna att lära av våra misstag och utnyttja de närmaste två veckorna för att rätta till dem. När vi kommer iland skall vi äta färsk mat, packa ur båten, duscha och vila - och framför allt gå igenom och prata om etappen vi har bakom oss. Och vad som ligger framför.

Nu väntar ett par dagars arbete för besättningen innan det är dags för julledighet. I slutet av december samlas gänget åter i Abu Dhabi för att förbereda sig för etapp tre, från Abu Dhabi till Sanya i Kina. Den etappen startar 3 januari.


Se också de här artiklarna:

Sittbrunnens bokhandel är öppen

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

El, elektronik och nätverk ombord

El, elektronik och nätverk ombord

Slusshandboken

Slusshandboken

VHF- och SRC-bok

VHF- och SRC-bok

Genvägsboken

Genvägsboken

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line