Lugnt utanför Indien

Foto:  Corinna Halloran/Team SCA

Minuterna går sakta i den lätta vinden, skriver Corinna Halloran på SCA. Vi har fallit in i en något monoton rytm. Vaktschemat rullar på. Sam och Carolijn diskuterar upplägget de närmaste timmarna. Libby blandar sig i den mer långsiktiga planeringen. Seglarna på däck pressar sig allt hårdare och hårdare. Seglarna under däck vilar.

 

Dygnet runt kretsar tankarna kring racet. Vi jagar – och är jagade. Alla är inom räckhåll för alla. ”Alla jagar ledarbåten”, säger Libby och fortsätter. ”Vi pressar varandra för att segla snabbar och snabbare, för att komma ikapp Dongfeng.”

 

“Vi har aldrig riktigt varit i den är situationen förut”, förklarar Carolijn. ”Att vi kan se båten vi jagar, i det här fallet Alvimedica. Kortsiktigt gäller det att hänga på gänget. Samtidigt får vi inte glömma vår långsiktiga plan. Vi måste balanser båda sätten att tänka och konstant ifrågasätta om vi är på rätt spår.”

Vi jagar vidare. För några dagar sedan var Mapfre vårt byte. Idag är det Alvimedica. För att lyckas måste vi arbeta tillsammans. Vara vårt bästa jag. Rytmen ombord är avgörande. Var och en måste äta bra och vila tillräckligt för att kunna prestera maximalt på däck och gå till attack när det behövs. När ögonblicket kommer ska vi vara redo….

Men medan Volvo Ocean Race närmar sig Indiens södra udde går det trögt att ta positioner.SCA har 42 sjömil att ta in på ledarbåten Dongfeng. Så här är ställningen på lördag fm

  1. Dongfeng Race Team   
  2. Team Brunel
  3. Abu Dhabi Ocean Racing
  4. MAPFRE
  5. Team Alvimedica
  6. Team SCA


Se också de här artiklarna:

Sittbrunnens bokhandel är öppen

Med floran i båten

Med floran i båten

Åland, de 50 bästa hamnarna

Åland, de 50 bästa hamnarna

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Genvägsboken

Genvägsboken

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line