Första svenska Volvotjejen 2015

anna lena

Grattis SCA. Och grattis Anna-Lena Elled på Search Magazine som seglar med tjejbåten från Kina .Äntligen en svanska med på den svenksflaggade båten, Vi håller tummarna att hon får segla vidare till Göteborg. Och att de får in fler svenska reservtjejer innan målgången.

Journalisten Anna-Lena Elled från Göteborg blir den första svenska kvinnan som deltar i Volvo Ocean Race på 13 år. Hon kommer att segla med Team SCA som Onboard Reporter i tävlingens fjärde etapp från Sanya till Auckland.

Anna-Lena ersätter den amerikanska reportern Corinna Halloran under den kommande etappen som startar den 8 februari.
– Jag har varit förste reserv som Onboard Reporter, jag har utbildats för jobbet av både Team SCA och Volvo Ocean Race och jag träningsseglade med båten och besättningen från New York över Atlanten till Lanzarote på Kanarieöarna. Så jag är redo och jag vet vad jag ger mig in på, säger Anna-Lena.

Den 39-åriga journalisten från Göteborg är chefredaktör för den svenska seglingstidningen Search Magazine som hon startade med sin man 2007.  Hittills har tre etapper seglats i den pågående upplagan av Volvo Ocean Race, som räknas som ett av de mest utmanande idrottsevenemangen i världen.

– Team SCA är på flera sätt ganska unikt i tävlingen, säger lagets brittiska skeppare Sam Davies. Upplägget i vår trupp gör det möjligt att rotera vilka som är med ombord och rollen som Onboard Reporter fungerar likadant. Anna-Lena har varit en del av laget sedan juni förra året och vi är glada för att hon kommer med oss.

Den senaste svenskan som deltog i Volvo Ocean Race var Anna Drougge som seglade med EF Education (1997-98) och Amer Sports Too (2001-02).

Varje lag i tävlingen har en Onboard Reporter som inte får delta i att segla båtarna utan istället jobbar med att berätta vad som händer ombord med hjälp av bilder, filmer och textrapporter.

Den fjärde etappen av Volvo Ocean Race startar den 8 februari och dagen innan seglas ett In-Port Race i Sanya. Tävlingen startade i Alicante i oktober och avslutas med målgång i hjärtat av Göteborg i juni 2015.


Se också de här artiklarna:

Sittbrunnens bokhandel är öppen

VHF- och SRC-bok

VHF- och SRC-bok

Gotska Sandön - en besöksguide.

Gotska Sandön - en besöksguide.

Den sista idioten är inte född än

Den sista idioten är inte född än

Slusshandboken

Slusshandboken

Landkrabbans seglarskola

Landkrabbans seglarskola

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line