Tjejseger i Auckland

scaauckland

Grattis SCA! Det blev tjejerna som tog hem nattens seger i VolvotävlingenTeam SCA. Svenskbåten tog en tidig ledning och är nu det enda lag som lyckats vinna två hamnrace i Volvo Ocean Race 2014-15.

– Den här vinsten är jätteviktig. Den ger oss massor av energi när vi nu får vänta några dagar innan vi ska ge oss ut på Södra Oceanen i den tuffaste av alla etapper. Men vi tar oss an den utmaningen med ett bra självförtroende och en stark positiv känsla, säger Anna-Lena Elled.

In-Port Racet avgjordes under natten (svensk tid) och följdes av mängder av åskådarbåtar i den seglingstokiga staden Auckland.

Med holländska Carolijn Brouwer vid rodret och amerikanskan Sally Barkow som skötte taktiken var SCA tredje båt över startlinjen. Men det var svenskbåten som behärskade de lätta byiga vindarna inne i Aucklands hamn allra bäst. Ganska snart efter starten var de i ledningen – en ledning som de sedan behöll och i mål var de 20 sekunder före Brunel.

– Det var riktigt svårt och det lärde vi oss under träningarna här i Auckland. Men vi hade väldigt bra teamwork, bra taktik och allt fungerade perfekt ombord på Team SCA idag, säger Davies.

Segern är Team SCA:s största framgång sedan de vann In-Port Racet i Abu Dhabi i januari och nu klättrar de upp till tredje plats i tabellen för Volvo Ocean Race In-Port Series. Totalledaren i Volvo Ocean Race, Abu Dhabi Ocean Racing, fick en dålig start på nattens race och förlorade en jämn spurt mot Team Alvimedica som tog femteplatsen medan Abu Dhabi slutade sist. Martin Strömbergs Dongfeng Race Team fick nöja sig med fjärde plats.

Tidigast tisdag blir det avfärd på nästa etapp, i väntan på att orkanen Pam ska dra förbi.

Det kan ju knappast vara brist på vevkraft i manövrarna som gör att tjejerna inte når riktigt ända fram i havstävlingen, eftersom de fixar det alldeles lysande i hamnarna. Kanske vägval, att de chansar på smartare vägar, vilket nån gång har lönat sig. Men på väg till Auckland tog de och Brunel en annan väg, Brunel kom ut i täten, men SCA återigen sist. Nån som vet varför?

 


Se också de här artiklarna:

Sittbrunnens bokhandel är öppen

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Sven Barthel på Sillö

Sven Barthel på Sillö

Med floran i båten

Med floran i båten

Kokkonst i kabyssen

Kokkonst i kabyssen

Allt väl ombord

Allt väl ombord

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line