Artemis smällde på

Det går inte bra för den svenska utmanaren om Americas Cup. Precis efter målgången i första loppet smällde svenskbåten på grund inför publikens ögon och skadade ena centerbordet, det som gör att de kan flyga.

Inte kom de värst bra i det loppet, och i andra vändan blev det en sistaplats, på grund av skadan. Det var titelförsvararen Oracle som sopade banan den första dagen i Långedrag, med kajerna fyllda med med en lätt besviken publik. Så många har man inte sett här sen 1972.

I Race 2 var det återigen Oracle Team USA och skepparen Jimmy Spithill som var snabbast vid starten. De tog en trygg ledning och plockade sin andra raka seger. 


– Även om vi fick bra starter finns det många saker vi kunde gjort bättre, säger Jimmy Spithill. Men det känns bra att veta att laget fungerar bra ihop. Det var en uppvärmning idag och allt handlar om att fortsätta prestera imorgon.

Efter USA slogs Land Rover BAR och Emirates Team New Zealand om andraplatsen och bytte position flera gånger under det andra racet. Tillslut var det Sir Ben Ainslie, skeppare på Land Rover BAR, som gick i mål som tvåa.

Artemis centerbord var kört, men reserv finns att tillgå. Däremot har de onshoreteamet lite nattarbete att även fixa till rodret som också fick en kyss av grundet strax efter mållinjen.

Sponsorn Torbjörn Törnqvist har nu inte bara ekonomiska problem med ryska oljepriser och europeiska sanktioner att tackla. Fredrik Lööf har skadat axeln, båten välte under träningsdagen och nu dessutom en grundstötning. Nu krävs det mycket för att pigga upp hemmapubliken i Göteborg.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Radarbok med AIS

Radarbok med AIS

Nautisk uppslagsbok

Nautisk uppslagsbok

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Åland, de 50 bästa hamnarna

Åland, de 50 bästa hamnarna

Skutrigg

Skutrigg

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line