Med bara 51 sekunders marginal efter nästan två dygns havskappsegling, slog Law Connect favoriten Andoo Comanche på mållinjen i Hobart.

Det är årets sista och en av de största havskappseglingarna , som präglas av de stora superemaxisbåtarna, Rolex Sydney-Hobart Yacht Race på 628 sjömil. Den tredje favoritmaxin Scallywag bröt efter ett knäckt bogspröt i ett av de våldsamma åskoväder som kastade sig över de tävlande på vägen ner från Sydney i Nya Zealand.

I vad som blev en episk tävling från start till mål har Christian Becks Law Connect förlorat sin nybörjastatus under de senaste tre åren för att vinna Line of Honour när han korsade mållinjen i Hobart klockan 08.03.58 lokal tid i morse, på tiden 1 dag 19 timmar 03 minuter 58 sekunder

John Winning Junior, skepparen på Andoo Comanche, hade övertaget under större delen av racet på 628 nautiska mil, men Law Connect var alltid var i hasorna och gick om henne vid ett tillfälle. Tidigt i går var det tajt mellan de två och återigen beseglade en lätt bris, de koncentrerade besättningar, i en absolut thriller över mållinjen. Christian Becks yacht slutade långt utanför kapplöpningsrekordet på 1 dag 9 timmar 15 min 24 sek, ironiskt nog satt av båten de slog idag, som seglade som LDV Comanche för att segra 2017, av hennes dåvarande ägare, Jim Cooney och Samantha Grant. Det spelade ingen roll dock.

Bara 51 sekunder skilde LawConnect och Andoo Comanche åt på mållinjen, i den näst närmaste målgången i racets historia. Närmast var 1982 när Condor slog Apollo över linjen med sju sekunder.

Se bilder från hela det fantastiska racet i veckans World on Water, som också summerar seglingsåret 2023.

 

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

El, elektronik och nätverk ombord

El, elektronik och nätverk ombord

Den sista idioten är inte född än

Den sista idioten är inte född än

Öregrunds övärld -  Från Arholma till Örskär

Öregrunds övärld - Från Arholma till Örskär

VHF- och SRC-bok

VHF- och SRC-bok

Åland, de 50 bästa hamnarna

Åland, de 50 bästa hamnarna

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line