GKSS Matchcup 23 vinnareTitelförsvarare WINGS med Anna Östling.

1-6 juli kommer 8 av världens bästa matchracinglag att kämpa om segern i Nordea Women´s Trophy på Marstrand. De fyra bäst rankade dambesättningarna i världen kommer till start, däribland världsettan och titelförsvararna WINGS med Anna Östling som skeppare och de senaste två årens VM-guldmedaljör Pauline Curtois.

- Startfältet är grymt imponerande och det skall bli väldigt spännande att se utgången. Det är 19:e gången som tjejerna gör upp i en egen tävling under GKSS Match Cup Swedens 30-åriga historia och det kommer kunna bli otroligt jämnt i årets upplaga. Thomson seglade i december 2023 till sig VM-bronset i den öppna klassen mot världens bästa herrar, kommenterar Mattias Rahm, evenemangsansvarig för GKSS Match Cup Sweden.

Nordea Women´s Trophy är den deltävling på Womens World Matchracing Tour som har mest prispengar och rankas som en höjdpunkt bland deltagarna på Womens World Matchracing Tour, WWMRT.

För oss i GKSS är det väldigt viktigt att visa idrottsvärlden att vi bedriver en jämställd idrott, där tjejer och killar får samma möjligheter att tävla på högsta nivå och på den finaste seglingsarenan i världen. Därför är det extra glädjande att Nordea står som avsändare till Nordea Women´s Trophy och att de bästa lagen kommer och gör upp om segern, kommenterar Thomas Rahm, klubbchef för GKSS.
Deltagarlistan för Nordea Women´s Trophy 2024:

( Nummer före namn = placering på världsranking)

1 Anna Östling SWE
2 Pauline Curtois FRA
3 Celia Willison NZL
4 Megan Thomson NZL
8 Julia Aartsen NED
10 Kristine Mauritzen DEN
21 Renee Groeneveld NED
47 Martina Carlsson SWE

GKSS Match Cup firar i år 30-års jubileum och är mer än bara en tävling; det är en folkfest där seglingsentusiaster, företag och båtfolk samlas för att njuta av sporten och knyta kontakter. Det här är en unik möjlighet att uppleva segling på absolut högsta nivå och samtidigt ta del av ett fantastiskt community, säger Mattias Rahm, evenemangsansvarig på GKSS.

Både damtävlingen och tävlingen i öppna klassen är del av världsomspännande World Matchracing Tour. 2023 besökte ca 50 000 personer evenemanget. Titelförsvarare i damklassen är Anna Östling och hennes Team WINGS. I öppna klassen är Björn Hansen regerande mästare.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Ett år utan skor

Ett år utan skor

Allt väl ombord

Allt väl ombord

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line