Telephonica först till Kina

ben3telephon

Telephonica vann även tredje benet i årets Volvo Ocean Race. Klockan 3.58 i natt passerade de som första båt mållinjen i Sanya, efter en tuff segling.

Det började inte så bra, med ett segelhaveri strax efter delstarten från Maldiverna, dit man hade åkt fraktbåt från Persiska Viken för att undvika pirater. Men ett smart vägval över Bengaliska viken, längre norr ut än de övriga, gjorde att de kunde ta igen det de förlorat på segelkrånglet, innan de gick in i stiltjen i Malackasundet. Men sista biten har bjudit på rejäla vindar.

- Det var tufft, sa den utmattade navigatören Andrew Cape, när de gått i mål. Från Sumatra har det varit svårt. Det var ett krävande ben, mycket värre än vad jag väntat mig. Nu är vi mycket lyckliga och lättade att vara här.

Telephonica har nu vunnit alla tre benen, huvudtävlingarna, och har nu en rejäl ledning i poäng. Men det är sex ben kvar.

Även Sittbrunnen gick i mål, virtuellt, i morse. Dock bara på plats 357 av 1053 deltagande, efter en grundstötning utanför Vietnam. Anders Egerö med Sambal gjorde mycket bättre ifrån sig. Redan i går gick han i mål på 65:e plats.


Se också de här artiklarna:

Sittbrunnens bokhandel är öppen

VHF- och SRC-bok

VHF- och SRC-bok

Med floran i båten

Med floran i båten

🔍 Vättersnipor och råbockar

🔍 Vättersnipor och råbockar

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line