Kinesisk volvobåt 2014

https://youtu.be/NbiFKkcB9FQ

När nästa Volvo Ocean Race startar från Alicante i Spanien den 11 oktober nästa år avseglar även den kinesiska båten Dongfeng. Tidigare har svenska SCA med kvinnlig besättning och Abu Dhabi Ocean Racing annonserat sitt deltagande. Men sju stycken av den nya båttypen VOR 65 är byggda, så det går lite trögt att få ihop deltagarna till den här spektakulära jordenruntseglingen. Nu är det bara tio månader kvar.

Målgången blir en stor seglarfest i mitten på juni 2015 i Göteborg. Eventbolaget Brandspot som fått uppdraget att arrangera målgången kommer till seglarminglet i Stenungssund 9 oktober och berättar vad som ska hända.  

Faktum är att den största lastbilstillverkaren Dongfeng redan är ett Volvoföretag. Volvo lastbilar har köpt in sig med 45 %. Men Dongfeng är också är ett kinesikt bilbolag som samarbetar med Nissan och tillverkar deras bilar i KIna.

Det här blir den tredje volvobåten från Kina efter Sanya 2011-2012 och Green Dragon 2008-2009 och besättningen kommer att bli helt egenom kinesikt.

- Det blir vår största utmaning, säger teamledaren runo Dubois. Att koncentrera många års erfarenheter i ett normalt VOR-team till tio månader.

Marknadsföringen kommer att skötas av OC Sport, som också producerar tv-programmet Extreme Sports Sailing.

 

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Nautisk uppslagsbok

Nautisk uppslagsbok

Kokkonst i kabyssen

Kokkonst i kabyssen

Landkrabbans seglarskola

Landkrabbans seglarskola

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line