Volvokval i Långedrag till världscupen i Marstrand

Den 17-18 maj avgörs Volvo Spring Cup i Göteborg där tolv matchracinglag gör upp om en kvalplats till årets stora matchracingregatta – Stena Match Cup Sweden på Marstrand. I år är konkurrensen extra hård bland unga svenska talanger eftersom en kvalplats går till det bästa ungdomslaget i helgens tävling.

Volvo Spring Cup fungerar som kvaltävling till Stena Match Cup Sweden och precis som tidigare år kommer flera av världens bästa matchracingseglare vara på plats. Förutom vinnaren i regattan går också det bästa svenska ungdomslaget vidare till världscuptävlingen på Marstrand. En av de unga besättningarna som just nu förbereder sig inför Volvo Spring Cup är Team Accure och deras skeppare Viktor Ogeman som klättrat på den internationella rankingen de senaste åren.
– Vår målsättning är att kvala in till Stena Match Cup som det bästa svenska ungdomslaget men det är klart att vi siktar på att vinna hela tävlingen. Vi har det inom räckhåll men konkurrensen är väldigt hård både om segern och för att ta ungdomsplatsen, säger Victor Ogeman som tävlade på Marstrand med sitt lag för första gången 2012.
– Vi vill visa att vi kan prestera bra i en så stor tävling för vårt långsiktiga mål är att ta en fast plats på världscupen.

Förra årets vinnare av Volvo Spring Cup, Staffan Lindberg (FIN) och hans Alandia Sailing Team, kommer tillbaks för att återigen slåss om segern. Förra året var de väldigt nära att ta sig till semifinal på Marstrand och i år vill de nå ännu längre.
– Det var en sur förlust i kvartsfinalen på Marstrand förra året men det känns som att vi har mer att hämta i årets tävlingen. Vi känner att vi har minst lika bra manövrar och båtfart som våra tuffaste konkurrenter, men det är verkligen inte enkelt på den här nivån och det finns många duktiga lag i startfältet till Spring Cup. Vi måste segla på toppen av vår förmåga för att vinna, säger Staffan Lindberg som tävlar för Finland men har flera svenskar i besättningen.

Volvo Spring Cup seglas i Göteborg på GKSS i Långedrag och första starten går på lördag 17 maj klockan 9.30. Följ tävlingen på Twitter!


Startfält Volvo Spring Cup:

 • Nicolai Sehested (DEN)
 • Staffan Lindberg (FIN)
 • Joachim Aschenbrenner (DEN)
 • Reuben Corbett (NZL)
 • Viktor Ogeman (SWE) – Ungdomslag
 • Mark Lees (GBR)
 • Rasmus Viltoft (DEN)
 • Lucas Lier (DEN)
 • Hampus Appelgren (SWE) – Ungdomslag
 • Nicklas Dackhammar (SWE) – Ungdomslag
 • Johnie Berntsson (SWE)
 • Magnus Holmberg (SWE)

Stena Match Cup firar i år sitt 20-årsjubileum och avgörs 30 juni-5 juli 2014. Totalt kommer 14 lag att delta – förutom åtta lag med Tourkort till Alpari World Match Racing Tour och de två lag som kvalar in via Volvo Spring Cup, delas fyra wildcard ut och vilka de går till avslöjas de kommande veckorna.
Stena Match Cup Sweden 2013 slog nya sportsliga och publika rekord och de 118 000 besökarna under tävlingsveckan såg svensken Björn Hansen med besättning försvara sin titel i tävlingen.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Genvägsboken

Genvägsboken

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Förarbevis för vattenskoter

Förarbevis för vattenskoter

Allt väl ombord

Allt väl ombord

Långedragsjullar

Långedragsjullar

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line