Äntligen en svenska på SCA-båten

Så blev det till slut ändå en svenska med på SCA-båten - kronprinsessan Victoria ställer upp. Nu kanske hon inte seglar med hela vägen runt jorden, men hon kommer definitivt att heja fram tjejerna på den kvinnliga Volvobåten, som båtens officiella Gudmor.

 

- Vi är glada och hedrade över att Kronprinsessan Victora är gudmor för vårt kvinnliga Team SCA. Liksom Kronprinsessan Victoria, som är en sann ambassadör för många goda ändamål och inspirerar många människor runt om i världen, vill vi att vårt kvinnliga team ska motivera och inspirera andra att fullfölja sina drömmar och mål, säger Jan Johansson, VD och Koncernchef, SCA. Då 80 procent av SCAs konsumenter är kvinnor, och vi vill möjliggöra för kvinnor att verka på en arena som normalt har reserverats för män, valde vi ett kvinnligt team för vårt deltagande i Volvo Ocean Race.

SCA verkar för att kvinnor över hela världen ska ha samma möjligheter som män att fullt ut delta i samhället – socialt, utbildningsmässigt och professionellt. I vissa länder kan till exempel mensskydd vara avgörande för om flickor kan gå i skolan eller kvinnor kan gå till arbetet. SCA utbildar i dessa frågor och företagets hygienlösningar är värdefulla för att möta kvinnors behov globalt.

Starten av Volvo Ocean Race är i Alicante i oktober, och Team SCA kan följas på www.teamsca.com


Se också de här artiklarna:

Sittbrunnens bokhandel är öppen

Kokkonst i kabyssen

Kokkonst i kabyssen

Radarbok med AIS

Radarbok med AIS

Gotska Sandön - en besöksguide.

Gotska Sandön - en besöksguide.

Med floran i båten

Med floran i båten

Förarbevis för vattenskoter

Förarbevis för vattenskoter

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line