Warning: Undefined variable $fullImagePath in /storage/content/36/185636/sittbrunnen.se/public_html/plugins/opengraph/content/content.php on line 331 Segling och båtliv. - Sweden Yacht sjönk

Sweden Yacht sjönk

Sweden Yacht till botten

Här sjunker Ciao, en Sweden Yacht 45, utanför Kokosöarna i Indiska Oceanen. Det var i september förra året på väg från Indonesien i seglingen World ARC, som  Srecko och Olga Pust från Slovenien, märkte att det var svårt att styra.
När de tittade under däck var det bara ett stort hål där rodrets hjärtstock ska sticka ut. Någonting, troligen en val, hade krockat med rodret och brutit av det.

ciaoDe skickade ut Mayday på radion och började samla ihop sina tillhörigheter på båten som varit deras de senaste åren.
Flera av båtarna i World ARC kom till undsättning, en påbörjade bogsering mot Kokosöarna som bara lår 40 distans bort. Men båten vattenfylldes och till slut fick de kapa linorna.Olga och Srecko packade vad de kunde i livbåten och lämnade Ciao just innan den sjönk på 4000 meters djup.
Videon togs av australienarna Gus och Linda Pallot, ombord på Spirit of Alcides.


Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line