Kappsegling:

Josefin tog silver

VM-silver i Radial

Grattis till Josefin Olsson, som  tog Sverige första medalj vid kappseglings-VM som just nu avgörs i Biscayabukten utanför den nordspanska staden Santander. På torsdagseftermiddagen seglade Josefin till sig ett silver i Laser Radial och visar därmed att hon är ett stort svenskt medaljhopp inför OS i Rio om två år.

Tävlingarna i VM – där det seglas i samtliga OS-klasser - har verkligen satt seglarna på hårda prov. Det har bjudits allt från extremt lätta vindar till extremt hårda och ibland mycket strömt vatten. 25-årige Josefin, från KSSS i Stockholm, har visat att hon behärskar allt. Hon har varit lugn, stark och stabil under hela veckan. Tidigare var hon bäst i hårdvind. Nu spelar det ingen roll. Josefin behärskar alla förhållanden.

– Det är viktigt att göra som man tänker och hålla strategin. Det är lätt att göra det svårt så jag jobbar på att göra det enkla, säger Josefin.

VM-guldet vanns av holländskan Marit Bouwmeester. Trea blev Evi Van Acker från Belgien.

Josefin Olsson slutade på 18:e plats vid OS i London 2012. Tidigare under 2014 blev hon fyra på EM och på VM i Kina 2013 slutade hon på sjätte plats. Josefin har åtta SM-guld.

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.