Kappsegling:

Josefin tog brons

Fransk medalj

Josefin Olsson tog en bronsmedalj i seglingsvärldscupen.

- Det är min första världscupmedalj - jag är supernöjd, säger Josefin Olsson som konstaterar att hon brukar göra bra resultat på mästerskapen, men att det nu även släppte i världscupen.

Efter en stark avslutning på veckans världscuptävling i franska Hyères, tog Josefin Olsson en bronsmedalj i Laser Radial i dagens finalsegling. Jesper Stålheim som också hade chans att ta medalj, slutade på en fjärde placering i Laser. Båda ingår i SWE Sailing Team, det svenska landslaget i segling.

Inför dagens final startade Josefin Olsson, KSSS, på en fjärdeplats och hade chans på silver eller brons, som alltså slutade med en bronspeng.

- Det har gått allt bättre under veckan och jag är speciellt nöjd med att jag har kunnat hantera alla förhållanden - både hårda och lätta vindar, berättar Josefin Olsson efter prisutdelningen.
- Det går ofta bra på mästerskapen, men det här är min första världscupmedalj - jag är supernöjd, avslutar Josefin Olsson som tog VM-silver i Laser Radial i Santander 2014.

Jesper Stålheim, KSSS, som startade med en sjunde placering, slutade på fjärdeplats i tävlingen, vilket återigen bekräftar att han har vänt trenden och efter ett tufft 2014 är tillbaka mot samma form som han visade år 2013.

Lisa Ericson/Hanna Klinga, GKSS, i 49erFX, som tog en silvermedalj i världscupfinalen i Abu Dhabi 2014, hade också tagit sig till dagens finalsegling och slutade på en femte placering.

Den nya men erfarna besättningen i 470 Johan Molund/Sebastian Österling, GKSS, som överraskande tog ett brons på kvaltävlingen i Palma, slutade idag på en nionde plats i finalseglingen. Det är två erfarna seglare som nyligen börjat segla tillsammans; Johan Molund tog en fjärde placering på OS 2004 i Aten i 470 och Sebastian Östling seglade med Anton Dahlberg på OS i London 2012.


De slutliga svenska resultaten: (SWE Sailing Team i fet stil)

470 (herr)
9 Johan Molund/Sebastian Östling, GKSS
16 Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, KSSS
18 Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar, GKSS

49er (herr)
12 Carl P Sylvan/Otto Hamel, GKSS
28 Victor Bergström/Victor Västernas, GKSS

49erFX (dam)
5 Lisa Ericson/Hanna Klinga, GKSS
11 Julia Gross/Cecilia Jonsson, KSSS

Finnjolle (herr)
13 Björn Allansson, GKSS
22 Max Salminen, GKSS

Laser (herr)

4 Jesper Stålheim, KSSS

Laser Radial (dam)

3 Josefin Olsson, KSSS

Nacra 17 (mixad)
35 Ida Svensson/Rasmus Rosengren, KSSS


I världscupen ingår fem deltävlingar i Melbourne, Miami, Hyères, Weymouth/Portland samt Qingdao, och avslutas med en världscupfinal i Abu Dhabi.

Länk till världscuptävlingen i Hyères.

Länk till hela SWE Sailing Team, det svenska landslaget i segling

Sittbrunnenfilmer