Kappsegling:

Studentmästerskap

Studenter på älven 13 maj

För ganska exakt ett år sedan skapades ett samarbete mellan Chalmers och Handelshögskolans seglarsällskap som resulterade i Gothenburg Student Race. En seglartävling med båttypen CB 66 där varje besättning utgörs av tre seglare. I eventet deltog 12 team med studenter från 5 av Sveriges högskolor, som alla slogs om titeln “Sveriges bästa seglande universitet”. Regattan tog plats ute på Göta Älv vid Lindholmspiren i våras och tillsammans med partnerföretagen Volvo Group och SCA. Med intensiv segling och ett Race Village på land med passionerade företag lyckades de attrahera över 1500 besökare till evenemanget.

Under våren 2015 går nästa upplaga av stapeln med ett utökat seglingsområde, 20 lag från åtminstone 10 av Sveriges största högskolor samt ett ännu större Race Village för ytterliggare fler besökare. Visionen är att skapa ett event fullspäckat av interaktiva möten mellan studenter och näringsliv där det är möjligt att marknadsföra sitt företag i en avslappnad miljö.

REGATTAN

Tävlingsformen är Fleet Race med båttypen CB66 där varje team utgör en besättning på 3 personer. I eventet deltar studenter från hela landet som slåss om titeln som Sveriges bästa seglande universitet. Seglingarna kommer ske på en bana som kommer ligga i närheten av race village för att få kontakt publiken.

student

Programmet i korthet 13 maj

08:30 Skepparmöte/genomgång av båtar

09:30 Första start med grundserie

11:30 Race Village slår upp portarna

15:00 Final

16:00 Slut

19:00 Regattamiddag

22:00 Efterfest

Gothenburg Student Race2

RACE VILLAGE

Under dagen kommer Race Village vara fyllt med aktiviteter och spännande möten med likasinnade studenter och företagsrepresentanter. Vad sägs om provturer med Volvo Pentas Targa 44 med det nya IPS-systemet, testsegling med J80 samt nygrillade hamburgare och skönt häng på bryggan! Kanske knyter du dessutom kontakten för ditt nästa drömjobb på Volvo?!

REGATTAMIDDAG

Eventet avslutas med en härlig regattamiddag där prisutdelningen äger rum. Efter middagen väntar transport till efterfesten på en av Göteborgs hetaste nattklubbar.

Arrangör Chalmers seglarsällskap & Handels Segelsällskap

Plats Lindholmen

Datum 13 maj

Tider Skepparmöte/seglingar från 8:30

Race Village Från 11:30

Typ Fleetrace

CB66

6 båtar

12 lag

3 tävlande per lag

Direktbedömning

 

Sittbrunnenfilmer