Kappsegling:

Haag Volvomål

Mål till Holland

VOR 150620 asanchez 7737

Haag i Nederländerna tar målgången på Volvotävlingen 20018. Men Göteborg får vara med också, som näst sista etappmål. Sen vänder VO65:erna tillbaka ner till Holland.

- Det blir ju faktiskt ett mer spektakulärt seglingsevent med både målgång och start för den lokala publiken, säger Camilla Nyman, VD på Göteborg & Co.

 

Ja midsommarstoppet i Göteborg 2018 kommer ju faktiskt att ge fler dagar fest i frihamnen, så det kanske är positivt att man tappat slutfesten. Fast lite snopet är det ju för Volvos hemstad, som nu ändå kommer att vara värdar för fjärde gången. Vi får väl hoppas att det blir med en svensk båt som deltagare då.

För Haag  med Team Brunel som hemmafavoriter blir det första gången på riktigt. I förra omgången lyckades man i sista stund peta in ett tredagars pit-stop, men nu blir det på riktigt med hela avslutningsfesten.
2017-2018 kan bli sista racet med Alicante som start och bas, sen ska det avtalet omförhandlas. Newport, Rhode Island och Cardiff är klara som etappmål, och fler kommer att annonseras under våren.

 

Sittbrunnenfilmer