Warning: Undefined variable $fullImagePath in /storage/content/36/185636/sittbrunnen.se/public_html/plugins/opengraph/content/content.php on line 331 Segling och båtliv. - Puma avmastad

Puma avmastad

vor211111_ross_0631

Puma tappade masten

På måndagen tvingades den tredje båten bryta Volvo Ocean Race. Puma låg tvåa, bara 31 sjömil efter Telefonica, på vägen ner mot Kapstaden via rundningen Tristan de Cunha, i en bris på 12 ms. Då föll masten åt sidan och bröts i tre delar.

vor211111_ross_0696- Ingen skadades och ingen var ens nära att skadas, men några i besättningen agerade ändå som hjältar, säger skepparen Ken Read. Casey Smith hoppade, trots att han visste att jag aldrig skulle låta honom göra det, i vattnet och skar loss och räddade storseglet, utan att be om tillstånd.

Båten går nu för nödsegel söderut.Vad som orsakade masthaveriet är ännu inte känt.

Några poäng kommer de inte att få för första etappen, men nu gäller det att ta sig till Kapstaden i tid för mellantävlingarna och nästa etappstart.

vor211111_ross_0860- Vi överväger alla våra möjligheter just nu och att säga att vi är missnöjda vore århundradets underdrift, säger skepparen.


Se också de här artiklarna:

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line