Kappsegling:

Sanya bröt benet

Sanya tillbaks till Nya Zealand efter roderbrott

För andra gången har Sanya nu brutit ett ben. Nu gick ena rodret sönder på vägen från Auckland till Brasilien. Under första benet fick de ju skrovet sönderslaget. Först försökte de laga skadan och fortsätta, men nu har de gett upp och går tillbaka. Frågan är nu om de kommer att kunna hitta en transport till Itajai i Brasilien för att delta i nästa ben, eller om detta är slutet för Sanya i årets tävling. Även Abu Dhabi har fått återvända till Auckland för reparationer, men tar nu in på de andra.

Norska Seilas har talat med navigatören navigatøren Aksel Magdahl ombord på Sanya, där stämningen var milt sagt dämpad efter dagens dramatiske händelser i Södra Ishavet:

- Vi hørte plutselig et kraftig smell og deretter fosset vannet inn i akterrommet, berättade han.

- Jeg tror vi hadde tre tonn ombord. Heldigvis fikk vi lukket den vantette døren i skottet, men likevel var det en periode ganske mye vann ombord

Dock återstår många hårda medvindar och väldiga vågor som hotar att skada volvobåtarna på Stilla Havet. Nu seglar de in i ett kraftigt lågtryck nere vid 47:e breddgraden, där isgränsen beräknas ligga. Fram till lördag är dettta mer ett överlevnadslopp än en kappsegling.

track2

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.