Kappsegling:

M32:erna seglar igen 22-24 maj

Kattacup i Göteborg

https://youtu.be/bjhhduze1-I
 
Efter förra årets succeartade premiär för M32 Cup, Skandinaviens enda proffstour i segling, så går första deltävlingen 2014 mitt inne i Göteborg.
 
Med OS-guldmedaljören Fredrik Lööf i spetsen så samlar cupen Sveriges absolut bästa seglare. Hans Wallén med ett OS-silver från Atlanta, bröderna Rahm med erfarenhet från America’s Cup och Martin Krite som vann förra upplagan av Volvo Ocean Race. Och listan på profiler som vill in i cupen är lång. Just nu byggs 7 nya båtar för att kunna möta efterfrågan.
 
Det blir inte bättre än så här, säger Fredrik Lööf. 
 
Båtarna är otroligt kul att segla och det märks att alla tänder till lite extra. Att få segla för publik gör det ju ännu roligare. Förra året nådde vi inte hela vägen fram och slutade tvåa. I år är det dags för revansch, säger Fredrik.
 
Förra året vann Mattias Rahm efter många dueller med Fredrik, men i februari så klev Hans Wallén fram och dominerade M32 Gold Cup i Miami. Dessutom utmanar Nicklas Dackhammar med ett ungt team som har visat att de kan mycket väl kan slå de rutinerade proffsen. 
 
Det är helt unikt att köra den här typen av race inne i Göteborg, säger Peter Gustafsson som är en av initiativtagarna till M32 Cup. De trånga ytorna i kombination med supersnabba båtar ger spektakulär segling för både seglare och åskådare. Det är jättekul att konceptet fungerar och vi har förfrågningar från städer runt hela jordklotet som vill att vi kommer och seglar där. Men nu ligger fokus på att leverera en bra show i Göteborg nästa vecka.
 

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.