Sittbrunnen växer

Tack alla läsare som har så stort förtroende för Sittbrunnen att det hela tiden blir nya besöksreord. Och tack nya medarbetare som hjälper till att göra sajten till en spännande portal för alla oss som gillar att segla, och inte bara tävla.

Curt Gelin har kommit igång med full fart med curresblogg.se, och Janken Åkerström har börjat filosofera om norrlandskusten. Och Christopher betraktar på ett härligt sätt sjölivet, universum och allting. Själv härjar jag mest med videokameran.

Det började för några år sen som ett hobbyprojekt. Men förra sommaren hoppade jag av mitt jobb för att fösöka köra Sittbrunnen på heltid. Jag har betalt ett tag till, men till hösten måste sajten börja dra in lite pengar om det här ska fungera. Och helt omöjligt ser det inte ut just nu.

Det handlar ju om att ha en tillräcklig räckvidd för att kunna sälja annonser. En gräns jag räknat på är att ha 1000 besökare varje vecka. Då kan det vara idé att börja sälja annonser, tiden att ragga och administrera kan betalas med annonsintäkter. Senaste veckorna har vi passerat den gränsen flera gånger.

Till skillnad från flera andra sajter på området är Sittbrunnen registrerad på Sis-index där alla kan följa upplageutvecklingen. Senaste siffrorna ser du ovan.

Jag gör det här för att jag tycker det är kul, och det tycker jag även att Sittbrunnens publik ska ha. Därför försöker jag få kommentarsfunktioner och omröstningar som alla kan vara med på att fungera. Men man kan också maila in bilder, synpunker och väldigt gärna teckningar. Tips och synpunkter är mer än välkomna, även sånt som jag nödvändigtvis inte håller med om.

En funktion jag inte vågat lansera är att erbjuda en egen båtblogg, eftersom jag vill kunna vara säker på att fullfölja den i framtiden. Men nu känner jag mig trygg att bereda plats om du vill starta en blogg inför en långresa, för ett båt- eller tävlingsprojekt, eller bara för att du vill uttrycka dig om seglingslivet i största allmänhet. Maila innehållet så lägger jag upp, eller bli medlem och få egen redaktörsinloggning. Se under BLOGGAR uppe i menyn hur det kan se ut.

Sen finns det förstås kategorin Vykort, där vem som helst kan lägga upp kul texter och bilder.

Sesniklas

Niklas Krantz


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Bortom horisonten

Bortom horisonten

Den sista idioten är inte född än

Den sista idioten är inte född än

Gotska Sandön - en besöksguide.

Gotska Sandön - en besöksguide.

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Kokkonst i kabyssen

Kokkonst i kabyssen

Nytt i

Sittbrunnen på Facebook

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line