Drömmen lever!

volvo

2016 var året då det gällde. Skulle Sittbrunnen kunna bli en kommersiell sajt som det gick att leva på? Besökssiffrorna steg stadigt och nu vid årsskiftet passerade vi gränsen 4000 gillare på Facebook. Kanske hälften av dem klickar in sig när det kommer en riktigt intressant artikel. Och deras vänner, och deras vänner....

Och intressant innehåll har vi haft. Från Düsseldorf, Båtmässan och Allt för Sjön, från Seapilot2star, ÅFOR och Runmarö Runt. Vi har träffat Pelle Petterson, Linjettmästaren Mats Gustafsson, Linda Lindenau och Peter Forslund.

seglar

Gamle båtjournalisten Curre Gelin bloggar på och gisslar segelbåtsleverantörerna och stresstestar deras båtar, eller som han själv uttrycker det: "bevakar och följer båtbranschen med distans och med neutralitet", Janken levererar från Webbviken på Höga Kusten.

Men det har inte räckt. Trots publikrekord har vi inte nått upp till siffror som skulle göra Sittbrunnen kommersiellt självständig. Att vi saknar annonssäljare har väl också spelat in. Jag är journalist och en värdelös säljare.

januari17

Så det är bara att inse - och det kanske är gott så. Sittbrunnen är ett hobbyprojekt. Själv har jag tagit ut en tidig pension och tänker kasta loss på långsegling. Följ gärna äventyren här i Hafsorkesterns blogg. Daniel Levin har lovat att hålla ställningarna här hemma och se till att sajten uppdateras regelbundet, även när jag är utom räckvidd för internet.

Janken

Nya medarbetare och tillfälliga bidrag välkomnas naturligtvis med glädje. Vill du lägga upp en egen blogg i Sittbrunnen går det utmärkt att fixa. Kostar inget. Sponsorer och annonsörer är förstås mycket välkomna och om någon vill prova att ta hand om annonsförsäljning och administration är det väldigt uppskattat. Däremot avvisar jag regelbundet anbud om betalda artiklar med länkar till nätkasinon och låneinstitut.

Sittbrunnen kommer även i fortsättningen att vara en tummelplats för seglingsglädje i alla dess former, och det vore himla kul och fler kom med på det roliga.

Så:

Välkommen ombord!

Niklas Krantz

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Sven Barthel på Sillö

Sven Barthel på Sillö

VHF- och SRC-bok

VHF- och SRC-bok

Gotska Sandön - en besöksguide.

Gotska Sandön - en besöksguide.

Nytt i

Sittbrunnen på Facebook

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line