Celeste på Shetland

Medström och motström
120803RamnaStacks

Ur loggboken: lördag 4 augusti 2012
Lat 60°09´26 N, Long 01°08´42 W Piren i Lerwick på Shetland
Vilken känsla att flyga fram genom natten, med 10 knops hastighet för det mesta. En mäktig känsla att med fri horisont runt båten parera vågor och driva fram båten med maximal fart. GRIB-filerna visar att vinden skall vrida emot under dygnet vi seglar mot Shetland, vi håller därför en kurs på 110-115 grader. Celestes fyllda svarta storsegel som kursriktning under en stor del av natten, tills vi faller av mot Shetlands norra udde, och går in vid Ramna Stacks.  (Bild Ramna Stacks)
Vi lade ut från Torshavn på torsdagskvällen i en nordostlig vind på 15-20 knop (7-10m/s)och satte kurs mot Shetland. De 240 M klarar vi av med en snitthastighet på 9,5 knop, tills vi kommer till Yell Sound, där vinden försvinner helt, men strömmen tar oss mot Lerwick. ( Bild Yell Sound) Ett stilla duggregn faller när vi förtöjer.

120805LunnefagelKjellLindberg

Söndag 5 augusti klockan 15 lokal tid
120803YellSoundHela besättningen tog bussen ner till Sunburgh Head i morse, för att se på lunnefåglarna och fyren. Gissa om vi fick se lunnefåglar. Flera av lunnefåglarna satt ungefär en meter ifrån oss, det var en häftig känsla.
Nu gör vi oss klara för fortsatt seglats i natt mot Fair Isle, och sedan Orkney.
Hittills har vi seglat 1500 M från Göteborg, via Island och Färöarna för två veckor sedan.
Du kan följa oss på bloggen. http://farr65r.blogspot.se/

Stina Jansson

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.