Warning: Undefined variable $fullImagePath in /storage/content/36/185636/sittbrunnen.se/public_html/plugins/opengraph/content/content.php on line 331 Segling och båtliv. - Vid dansk kaj

Vid dansk kaj

Nästan hemma

farr65kphmn

Nu är Celeste nästan hemma igen, ja för Köpenhamn känns som nästan hemma efter en tur på Östersjön med relativt mycket vind.

Torsdag 20 september 2012

Latitud 55°40,75 N Longitud 012 °35,54 E Köpenhamn, Nyhavn

Efter ytterligare en natt till havs genom trafikseparationszoner kom vi fram i morse kl. 05.30. På mindre än 12 timmar tillryggalades vi de 92 M från kajen i Stralsund till kajen i Nyhavn i farter på stundtals över 11 knop.

Vinden blåste mellan 17-25 knop(8-13 m/s) från väst och väl bakom Danmark, i sjölä blev det en riktigt härlig segling fram på småtimmarna. Dock är inte, som vi redan visste fritidsbåtkanalens sjömärken belysta så vi fick lysa oss fram med ficklampor, som tur fungerade alla reflexerna...

Vid sättningen av seglen sprack dessutom en av trissorna till revet men vi bedömde att vi skulle klara turen utan att ta ner storen igen. Vi seglade alltså med två rev i storseglet och minsta focken nummer fem.

Jag räknade ut att av segelturens alla nätter har vi bara spenderat en natt i hamn, i Rostock, och fyra på havet hitintills.

Nu blir det smörrebröd på stan.

Jens Bengtström

http://farr65r.blogspot.se

 


Senaste i Dagens Båtliv

Seglingsforum

Från bloggarna

Niels Jeppesen om Arcona 50

Niels Jeppesen och Ariadna Pons är en ”ny” kraft inom yachtdesign med gedigen teoretisk och solid seglingsbakgrund. Här med VD Urban Lagnéus framför den blivande 50-fotaren.

Av alla kända kompetenta konstruktörer i Europa är Niels Jeppesen en, som jag har följt i över 40 år. Första gången var 1979 vid testet av X-79 och senare samma höst när båten vann min One of a Kind Regatta 1979 i Lysekil över Express, Maxiracer, J/24.

Läs mer ...

Hafsorkesterns resa under fem år.

Här är rutten jag seglade från 2017 till 2022, med vissa avbrott för att komma hem till den svenska sommaren. Nu ligger Hafsorkestern på land över vintern för lite omplåstring när det blir varmare. Varmvattenberedaren ska bytas ut och sen gäller det att få kinesvärmaren att skicka ut avgaserna i avgasröret och inte in i ruffen.

Läs mer ...

Eldorado för båtbitna

Som gammal göteborgare är det alltid gott att komma till Västra Kusten och besöka olika varv för att se vad de håller på med. Min tur började senast på Ringön och Marinskroten aka Utbildningsrederiet/Göteborgs Skeppshandel för att se vad detta udda båtföretag håller på med.

Läs mer ...

Sittbrunnen på Facebook

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line