Warning: Undefined variable $fullImagePath in /storage/content/36/185636/sittbrunnen.se/public_html/plugins/opengraph/content/content.php on line 331 Segling och båtliv. - Celeste på Läsö

Celeste på Läsö

Hemmavatten 

120918fullt

Nu är Celeste i den ”inre skärgården” enligt skepparens definition, då Kattegatt kan benämnas som hemmavattnet. Ett sista stopp på Läsö är planen, innan ankomsten till hemmahamnen i Långedrag på söndag strax efter lunch.

Fredag 21 september kl. 16.24 på väg mot Läsö

Latitud 56°08,47 N Longitud 012°34,78 E i Öresund strax sydväst om Höganäs

Kvällen och nattens vindprognos säger sydvästliga vindar runt 15-25 knop(7-13 m/s) vridande till nord och avtagande. Vi börjar med en slör för att troligen avsluta med en kryss i morgon förmiddag. Jag undrar hur många som ligger i Läsö hamn en sådan här lördag i september?

Plotterbild

Följ oss på bloggen http://farr65r.blogspot.se/

Jens Bengtström

120918besattningen


Senaste i Dagens Båtliv

Seglingsforum

Från bloggarna

Niels Jeppesen om Arcona 50

Niels Jeppesen och Ariadna Pons är en ”ny” kraft inom yachtdesign med gedigen teoretisk och solid seglingsbakgrund. Här med VD Urban Lagnéus framför den blivande 50-fotaren.

Av alla kända kompetenta konstruktörer i Europa är Niels Jeppesen en, som jag har följt i över 40 år. Första gången var 1979 vid testet av X-79 och senare samma höst när båten vann min One of a Kind Regatta 1979 i Lysekil över Express, Maxiracer, J/24.

Läs mer ...

Hafsorkesterns resa under fem år.

Här är rutten jag seglade från 2017 till 2022, med vissa avbrott för att komma hem till den svenska sommaren. Nu ligger Hafsorkestern på land över vintern för lite omplåstring när det blir varmare. Varmvattenberedaren ska bytas ut och sen gäller det att få kinesvärmaren att skicka ut avgaserna i avgasröret och inte in i ruffen.

Läs mer ...

Eldorado för båtbitna

Som gammal göteborgare är det alltid gott att komma till Västra Kusten och besöka olika varv för att se vad de håller på med. Min tur började senast på Ringön och Marinskroten aka Utbildningsrederiet/Göteborgs Skeppshandel för att se vad detta udda båtföretag håller på med.

Läs mer ...

Sittbrunnen på Facebook

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line